Főoldal Hírek Csőposta Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten

Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten

5 perc átlagos olvasási idő
0
601
 ehaccp_topbanner3.jpg

Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten

 

Idén első ízben vett részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Az ötcsillagos Corinthia Budapest Hotelben, olyan páratlan sör és étel párosok mutatkoztak be, amelyek új élményt kínáltak a boros közönségnek is.

A március 3. és 5. között megrendezett sétakóstolón, először tűnt fel a Sörszövetség, amely a helyszínen a „Sör mi több” eseménysorozat keretében sörös programmal árnyalta a vörös, rozé és fehér színpalettát. A sörös óra keretében Vásárhelyi István, sörgasztronómus kalauzolásával tehettek kirándulást a sör világában.

A csütörtöki, szakmai napon a vállalkozó kedvű résztvevők megtudhatták, hogyan kell a sört szakszerűen megízlelni (hőmérséklet, illatok, ízek, pohárformák). A vendégek pénteken és szombaton gasztronómiai fogásokat próbálhattak ki, tökéletesen harmonizáló sörökkel. A párok között elsőként a camembertes, szárított paradicsomos falatka mutatkozott be egy friss, szűretlen bajor stílusú búzasörrel. Ezt követte a sörben pácolt, szuvidolt oldalas, coleslaw salátával, amely tökéletes kiegészítője az  óarany színű, malátás, enyhén gyümölcsös illatú félbarna cseh láger. Végül, a legmeglepőbb páros, amely maradéktalanul elnyerte minden résztvevő tetszését, a 8 hónapig érlelt, krémesen telt, robusztus Russian Imperial Stout és a narancsos krémmel töltött keserű és tejcsokoládés bonbon duója volt. A rendhagyó társításokkal szerettek volna kedvet csinálni a teszteléshez, keresgéléshez, hiszen minden étel mellé megtalálhatjuk, az ízeket remekül kiegészítő sörpárt.

A Sörszövetség kiemelt témaként kezeli a sör és gasztronómia párosát: számos izgalmas sör-étel összeállítással bizonyította, hogy ennek az italnak méltó helye van a magyar fogyasztók asztalán. „Talán sokaknak meglepő feltűnésünk a bor mellett, de nem azért jöttünk a VinCE-re, hogy áttérítsük a borosokat a sörivásra.  Azt szeretnénk, hogy akik eddig nem ittak sört, azok is megismerhessék, milyen sokoldalú és egyre több ízben megjelenő ital a sör, amely nagyszerűen passzol a kedvenc fogásainkhoz.”    –mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

 

 • Mivel fizessünk, ha külföldre utazunk?

  Készpénzzel vagy bankkártyával? Érdemes átgondolni, mert közel sem biztos, hogy minden hel…
 • Okos árnyékolással a kánikula ellen

  A kora nyári kellemes meleg minden kerttulajdonos kedvét meghozza ahhoz, hogy kialakítsa a…
 • Szünidő, nyár, Diákok, Oldalas magazin

  Nyakunkon a vakáció

  Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és elkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáci…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
 • Ezek a legfrissebb sörtrendek

  Ezek a legfrissebb sörtrendek: új ízek, növekvő fenntarthatóság, zéró glutén és az alkohol…
 • Ételt az Életért: Gyermeknapi ételosztás

  A gyermeknapi akció sokkal többről szól, mint 800 adag ebéd és 4,5 tonna élelmiszer kioszt…
 • Rekorddal zárt a Gourmet

  Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta  hétvégén az OTP Bank Gourmet Feszti…
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…