Utazás Sok vendégre számítanak a pünkösdi hosszú hétvégén a falusi turizmusban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-05-16 3 perc átlagos olvasási idő 0 531 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Sok vendégre számítanak pünkösdkor a falusi turizmusban, már most nagy az érdeklődés a május végi hosszú hétvége szálláslehetőségei iránt – közölte Frankó Pál, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A falusi turizmusra jellemző, hogy nincsenek nagy tömegek, a vendégek nem is mindig találkoznak egymással, ami most kifejezetten előny, hiszen alacsony a fertőzés kockázata ezeken a helyeken – jegyezte meg. Ettől függetlenül mindent megtesznek, hogy elkerüljék a fertőzést: azt ajánlják például, hogy a szállásadók csökkentsék a fizikai kontaktusok számát, a vendégnek minél kevesebb dokumentumot kelljen kitöltenie, kerüljék a készpénzes fizetést, és legyen elegendő fertőtlenítőszer. Frankó Pál elmondta azt is, hogy a falusi turizmus szálláshelyin ugyan jellemzően egy-egy hétvégét töltenek el a vendégek, de bíznak benne, hogy a külföldi utazások visszaszorulásával nőni fog a vendégéjszakák száma.MTI/ArchívumA hagyományos kürtőskalács volt a legmenőbb az 5. Kürtőskalács Vigalmon Piccolo Club: Best Growers Conference Három új menüsorral újul meg a Michelin-ajánlással büszkélkedő szarvasi bisztró Illatba zárt küldetés Tihanyban Idén kiemelten kezelik a rendőrök a Balaton és a Velencei-tó térségét
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Szívbetegség a munkától? Az utóbbi 40 évben jelentősen megnőtt a szív-érrendszeri betegségek száma a modern, iparra épülő …
Szuperélelmiszer a húsok közt A vadhús a régi magyar konyha egyik legelőkelőbb alapanyaga volt, azonban fogyasztása az elmúlt …