Főoldal Hírek Átólzéig Fűszervajjal töltött csirkemell, pikáns kevert salátával

Fűszervajjal töltött csirkemell, pikáns kevert salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,118
 ehaccp_topbanner3.jpg

Fűszervajjal töltött csirkemell, pikáns kevert salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 25 dkg trapista sajt
  • 20 dkg vaj
  • Néhány salátalevél
  • 15 dkg dió
  • 2 db körte
  • 3 db narancs
  • 4 evőkanál tárkonyecet
  • 15 dkg méz
  • 1 kiskanál oregano
  • 12 dkg parmezán sajt
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • 2 db lime
  • bors

 

A lágyra olvasztott vajból, sajtból és a zöldfűszerekből elkészítjük a fűszervajat, melyet folpackba tekerünk, és hengeresre formázunk. A csirkemellet felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, majd az elkészített fűszervajjal megtöltjük, végül feltekerjük, és baconba, majd olajozott alufóliába csomagoljuk, grillen megsütjük.

A salátaleveleket leszárítjuk. A diót serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.

A salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a szeletelt körtét, és narancsot, végül a tetejére szórjuk a pirított diót. Az ecetet kikeverjük a mézzel és az oregánoval, végül meglocsoljuk vele a salátát.

Tálaláskor parmezánforgáccsal megszórjuk, majd a csirkecombot is rátálaljuk, amire lime szeletet teszünk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…