Főoldal Hírek Átólzéig Fűszervajjal töltött csirkemell, pikáns kevert salátával

Fűszervajjal töltött csirkemell, pikáns kevert salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
3,271
 ehaccp_topbanner3.jpg

Fűszervajjal töltött csirkemell, pikáns kevert salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 25 dkg trapista sajt
  • 20 dkg vaj
  • Néhány salátalevél
  • 15 dkg dió
  • 2 db körte
  • 3 db narancs
  • 4 evőkanál tárkonyecet
  • 15 dkg méz
  • 1 kiskanál oregano
  • 12 dkg parmezán sajt
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • 2 db lime
  • bors

 

A lágyra olvasztott vajból, sajtból és a zöldfűszerekből elkészítjük a fűszervajat, melyet folpackba tekerünk, és hengeresre formázunk. A csirkemellet felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, majd az elkészített fűszervajjal megtöltjük, végül feltekerjük, és baconba, majd olajozott alufóliába csomagoljuk, grillen megsütjük.

A salátaleveleket leszárítjuk. A diót serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.

A salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a szeletelt körtét, és narancsot, végül a tetejére szórjuk a pirított diót. Az ecetet kikeverjük a mézzel és az oregánoval, végül meglocsoljuk vele a salátát.

Tálaláskor parmezánforgáccsal megszórjuk, majd a csirkecombot is rátálaljuk, amire lime szeletet teszünk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Velünk élő történelem – XXVI. Jubileumi Séfbál

Lajosmizse, 2025. február 15. – Ünnepi hangulat és gasztronómiai csodák vártak minden rész…