Főoldal Hírek Átólzéig Fővárosi cukrászüzemet záratott be a Nébih

Fővárosi cukrászüzemet záratott be a Nébih

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,571
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gondold meg honnan veszed a süteményt: undorító budapesti cukrászüzemet záratott be a Nébih

 

    Főként higiéniai szabálytalanságok miatt napokra felfüggesztették egy fővárosi cukrászüzem működését – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

  

  A hivatal lakossági bejelentés nyomán ellenőrizte az ICE CAKE-Tortás Kft.-t, amely kizárólag valamennyi hiányosság kijavítása után nyithatott ki újra.

    A tájékoztatás szerint az üzemben a mennyezet, az oldalfalak koszosak, a gyártásra használt eszközök penészesek voltak. Az elkülönített eszköztárolóban szintén tisztítatlan eszközöket találtak a szakemberek. Az alapanyag raktározásra használt helyiség pedig egérpiszokkal volt tele.

    A sütemények – többek között krémesek, puncstorták – a takarítatlan üzemben készültek, a megfelelő tárolási hőmérsékletet nem minden esetben biztosították, emellett az élelmiszereket, a kész- és félkész termékeket, alapanyagokat, valamint a hulladékot mind egy helyiségben tárolták.

    A jogsértők listáján közzétett információk szerint a Nébih 2,7 tonna alapanyagot és készterméket foglalt le. Az eljárás még folyamatban van, az érintett cég milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

Ezek után már csak rátok van bízva, hogy vásároltok-e  hasonló termékeket, vagy olyan cukrászdát választotok, ahol helyben készítik a süteményeiket. Mi ezt tennénk!

Azonban a tudatosabbaknak sincs könnyű dolguk, ugyanis a Soroksár, Víztorony utcai cím két cég székhelyéül szolgál. Így csak bízunk benne, hogy nincsen a két cég között átfedés. Mint, ahogyan abban is bízunk, hogy a NÉBIH szakemberei ezentúl gyakrabban látogatják meg az üzemet, hogy ne fordulhasson ilyen elő.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…