Főoldal Hírek Átólzéig Fesztivál vendéglátás, mint önálló hagyományőrző szakma?

Fesztivál vendéglátás, mint önálló hagyományőrző szakma?

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,332
 ehaccp_topbanner3.jpg

Fesztivál vendéglátás, mint önálló hagyományőrző szakma?

 

A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására idén 8. alkalommal nyitja meg kapuit 2015. augusztus 6 -9. között Szegeden, a Széchenyi téren. A közel száz, gondosan megválogatott kiállító portékáit végigmustrálva találkozhatunk a magyar konyha utánozhatatlan gasztronómiai csodáival, kóstolhatjuk a történelmi borvidékeken termő varázslatos nedűket és megcsodálhatjuk a kulturális értékeket és hagyományokat magában hordozó kézműves termékeket. Ennek apropóján beszélgettem Nagy Pál Attilával, aki a Nagy Fa-Tál Konyhájának tulajdonosa, azon felül pedig cégével jelen lesz a fesztiválon is.

Attila, mit is jelent az pontosan, hogy a „magyar konyha utánozhatatlan gasztronómiai csodája”?

A sokat támadott magyar konyha autentikus ételeit, melyek világszínvonalúak, ugyanis nem elég, hogy kiváló alapanyagból kell, hogy készüljenek, hanem más konyhákkal szemben, még roppant módon meg is vannak dolgozva.

 

Ezt hogy értsük?

Értem itt az alapanyagok sokszínűségét, azok elkészíthetőségének sokféleségét, valamint a technológiák széles tárházát, melyek nem feltétlenül az étkeztetés legegyszerűbb módját követik. Nézzük mondjuk a pörköltünket, az ki van találva, és annak ellenére, hogy roppant egyszerű elkészíteni, mindenki másképp főzi, nincsen kettő egyforma, de egy mégis azonos az összes főzőnél, az pedig nem más, mint a ráfordított idő. Ezen meglátszik, ha össze akarják csapni és talán ettől különleges a magyar konyha, mert ezt nem lehet büntetlenül elcsalni. A minőségbeli különbség meg fog látszani rajta.

 

Ti milyen ételekkel készültök?

A már tőlünk megszokott hagyományos, egyben autentikus ételekkel leszünk jelen, hiszen ezek azok az ételek, melyekkel megismertek minket és ezek miatt keresik a standjainkat.

Miben vagytok mások, mint a többi fesztivál vendéglátó?

Igyekszünk a hagyományos ételeket a köztudatban tartani, valamint mi a folyamatos minőséget kívánjuk követni. A többiekkel nem foglalkozunk, csak tesszük a dolgunkat a tőlünk telhető lehető legjobb minőségben, a többit a piac majd el fogja dönteni, hogy kinek a vállalkozása maradhat életben.

 

Visszatérve a fesztiválhoz, miben más ez, mint a többi?

A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására nem csak egy összművészeti fesztivál, annál sokkal több, sokkal kézelfoghatóbb, emberközelibb. Népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy olyan – a szervezők által gondosan megválogatott – minőségi termékeket mutat be és kínál a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. Így a kézművesek művészi alkotásaitól az őstermelők által házilag előállított gasztronómiai termékeken át az ősi magyar borvidékeken termesztett varázslatos nedűkig. Ez egy olyan rendezvény, ahol mindenki jól érzi magát, akár kicsi, akár nagy.

Tehát várunk mindenkit szeretettel, keressenek bennünket bátran!

 

Hová terveztek még kitelepülni?

Ahol biztosan ott leszünk, az a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden.

 

(X)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…