Főoldal Hírek Átólzéig Egészben sült, töltött szűz, fóliás burgonyával

Egészben sült, töltött szűz, fóliás burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,953
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egészben sült, töltött szűz, fóliás burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg sertésszűz
  • 30 dkg sertés darálthús
  • 2 db sertésháló
  • 2 dkg feketebors
  • 6 dkg fűszerpaprika
  • 2 dkg fűszerkömény
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 közepes méretű paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • bazsalikom

 

A szűzpecsenyét felszúrjuk, majd a darált húsból kolbászhúst készítünk, melyet a felszúrt szűzpecsenyébe töltünk. Sertéshálóba csomagoljuk és sütőben 160 fokon megsütjük.

A burgonyát alaposan megmossuk, majd sózzuk és alufóliába csomagolva sütőben megsütjük. Ha elkészült, akkor bevágjuk és sóval kikevert tejföllel meglocsoljuk.

A megtisztított lilahagymát, bazsalikomot és a paradicsomot finomra vágjuk, olivaolajat, sót és borsot teszünk hozzá és már tálalhatunk is.

A megsült hússzeleteket mellé tesszük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

Így egy ízletes és laktató ételt készítettünk, mely megfelelő választás ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor viszonylag egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025

Budapest, 2024.10.08.: Idén újra megrendezésre került Budapesten a The House of Angostura …