Főoldal Hírek Átólzéig Fokhagymás majonézes jércesaláta

Fokhagymás majonézes jércesaláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
3,570
 ehaccp_topbanner3.jpg

Fokhagymás majonézes jércesaláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 fej jégsaláta (ezt helyettesíthetjük bármilyen salátamix keverékkel)
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • ¼ teáskanál almaecet
  • ½ teáskanál olivaolaj
  • 1 db Lime leve
  • Frissen őrölt bors
  • 3 dl majonéz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg juh gomolyasajt

 

Elkészítés:

A felszeletelt, kissé megklopfolt csirkemellet sózzuk, majd faszénen megsütjük, közben a saláta alapanyagait összevágjuk, és egy keverőtálban összeforgatjuk, úgy, hogy az ne törjön össze. Ízesítjük almamecettel, borssal, és hozzáadjuk az olivaolajat, majd a lime kifacsart levét.

A majonézt a reszelt fokhagymával egy nagy keverőtálban összekeverjük, majd az összekevert salátát beleforgatjuk.

Az időközben megsült jércemellet felcsíkozzuk, majd tálaláskor a salátához keverjük. A felkockázott juhsajtot pedig rászórjuk.

Így egy igazán ízletes salátát készítettünk, mely elég tartalmas lehet ahhoz, hogy még a „salátaszkeptikusok” is elfogyasszák. Ráadásul, ha ezt fogyasztjuk, akkor még talán a túlsúllyal sem kell majd foglalkoznunk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Bivalynyakból készült a Petőfi-ragu a Rákóczi gyermekotthonban

Mind a tíz ujjukat megnyalták azok a fiatalok, akik megkóstolták a bivalynyakból készült P…