Átólzéig Receptek Fokhagymás majonézes jércesaláta Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-02-06 2 perc átlagos olvasási idő 0 4,076 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Fokhagymás majonézes jércesaláta Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg csirkemell 1 fej jégsaláta (ezt helyettesíthetjük bármilyen salátamix keverékkel) 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika 10 db koktélparadicsom 1 db kígyóuborka ¼ teáskanál almaecet ½ teáskanál olivaolaj 1 db Lime leve Frissen őrölt bors 3 dl majonéz 4 gerezd fokhagyma 20 dkg juh gomolyasajt Elkészítés: A felszeletelt, kissé megklopfolt csirkemellet sózzuk, majd faszénen megsütjük, közben a saláta alapanyagait összevágjuk, és egy keverőtálban összeforgatjuk, úgy, hogy az ne törjön össze. Ízesítjük almamecettel, borssal, és hozzáadjuk az olivaolajat, majd a lime kifacsart levét. A majonézt a reszelt fokhagymával egy nagy keverőtálban összekeverjük, majd az összekevert salátát beleforgatjuk. Az időközben megsült jércemellet felcsíkozzuk, majd tálaláskor a salátához keverjük. A felkockázott juhsajtot pedig rászórjuk. Így egy igazán ízletes salátát készítettünk, mely elég tartalmas lehet ahhoz, hogy még a „salátaszkeptikusok” is elfogyasszák. Ráadásul, ha ezt fogyasztjuk, akkor még talán a túlsúllyal sem kell majd foglalkoznunk. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Nőtt a vendégforgalom a Balatonnál KSH: nőtt a vendégforgalom a Balatonnál (MTI) – Idén január-augusztusban 1 millió 139 ezer …
A Bocuse Intézet és a Budapesti Gazdasági Egyetem partneri kapcsolatba kerül? Dr. Sándor Dénes látogatása a lyoni Bocuse Intézetben A Bocuse d’Or versenyt követő napon …