Főoldal Hírek Átólzéig Fokhagymás majonézes jércesaláta

Fokhagymás majonézes jércesaláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
4,358
 ehaccp_topbanner3.jpg

Fokhagymás majonézes jércesaláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 fej jégsaláta (ezt helyettesíthetjük bármilyen salátamix keverékkel)
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • ¼ teáskanál almaecet
  • ½ teáskanál olivaolaj
  • 1 db Lime leve
  • Frissen őrölt bors
  • 3 dl majonéz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg juh gomolyasajt

 

Elkészítés:

A felszeletelt, kissé megklopfolt csirkemellet sózzuk, majd faszénen megsütjük, közben a saláta alapanyagait összevágjuk, és egy keverőtálban összeforgatjuk, úgy, hogy az ne törjön össze. Ízesítjük almamecettel, borssal, és hozzáadjuk az olivaolajat, majd a lime kifacsart levét.

A majonézt a reszelt fokhagymával egy nagy keverőtálban összekeverjük, majd az összekevert salátát beleforgatjuk.

Az időközben megsült jércemellet felcsíkozzuk, majd tálaláskor a salátához keverjük. A felkockázott juhsajtot pedig rászórjuk.

Így egy igazán ízletes salátát készítettünk, mely elég tartalmas lehet ahhoz, hogy még a „salátaszkeptikusok” is elfogyasszák. Ráadásul, ha ezt fogyasztjuk, akkor még talán a túlsúllyal sem kell majd foglalkoznunk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Illatba zárt küldetés Tihanyban

Ha Tihany, akkor visszhang, Apátság, levendula. Ha Hollán-Nyárádi család, akkor kockázatvá…