Főoldal Hírek Átólzéig 2,2 millió látogató a 12 legnépszerűbb múzeumban

2,2 millió látogató a 12 legnépszerűbb múzeumban

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,177
 ehaccp_topbanner3.jpg

2,2 millió látogató a 12 legnépszerűbb múzeumban

 

Félmillióval többen látogatták tavaly az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeumokat, mint egy évvel korábban – derült ki az EMMI szokásos év eleji adatösszesítéséből. A látogatószám 2014-ben összesen közel 2,2 millió volt, ami csaknem 25 százalékkal több látogatót jelent a 2013-as adatokhoz képest.

A legnépszerűbb a Szépművészeti Múzeum volt, melynek kiállításaira – köztük a Toulouse-Lautrec világa, a Caravaggiótól Canalettóig. Két évszázad itáliai festészetének remekművei, valamint a Rembrandt és a holland „arany évszázad” festészete – összesen mintegy 540.000-an voltak kíváncsiak.

A Szépművészeti Múzeum tagintézményeként működő Magyar Nemzeti Galéria – ahol 2014-ben olyan különleges kiállítások voltak, mint a Dada és szürrealizmus művészetét bemutató tárlat – 260.000 fős látogatószámával a második legnépszerűbb múzeum volt.

Az EMMI fenntartásában 12 múzeum van: a Magyar Nemzeti Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár, az Iparművészeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, valamint Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. Ezek az intézmények vidéki tagintézményeikkel együtt a teljes országot behálózzák.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…