Főoldal Hírek Átólzéig 2,2 millió látogató a 12 legnépszerűbb múzeumban

2,2 millió látogató a 12 legnépszerűbb múzeumban

3 perc átlagos olvasási idő
0
851
 ehaccp_topbanner3.jpg

2,2 millió látogató a 12 legnépszerűbb múzeumban

 

Félmillióval többen látogatták tavaly az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeumokat, mint egy évvel korábban – derült ki az EMMI szokásos év eleji adatösszesítéséből. A látogatószám 2014-ben összesen közel 2,2 millió volt, ami csaknem 25 százalékkal több látogatót jelent a 2013-as adatokhoz képest.

A legnépszerűbb a Szépművészeti Múzeum volt, melynek kiállításaira – köztük a Toulouse-Lautrec világa, a Caravaggiótól Canalettóig. Két évszázad itáliai festészetének remekművei, valamint a Rembrandt és a holland „arany évszázad” festészete – összesen mintegy 540.000-an voltak kíváncsiak.

A Szépművészeti Múzeum tagintézményeként működő Magyar Nemzeti Galéria – ahol 2014-ben olyan különleges kiállítások voltak, mint a Dada és szürrealizmus művészetét bemutató tárlat – 260.000 fős látogatószámával a második legnépszerűbb múzeum volt.

Az EMMI fenntartásában 12 múzeum van: a Magyar Nemzeti Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár, az Iparművészeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, valamint Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. Ezek az intézmények vidéki tagintézményeikkel együtt a teljes országot behálózzák.

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2020. októberi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…