Főoldal Hírek Csőposta Megnyílt a divatmárka kávézója és delikátesz üzlete

Megnyílt a divatmárka kávézója és delikátesz üzlete

10 perc átlagos olvasási idő
0
135
 ehaccp_topbanner3.jpg

A magyar divatmárka más területen is kipróbálja magát

A világ számos nagyvárosában láthatunk már olyan luxus éttermeket, bárokat, amelyhez egy-egy nagy márka adja a nevét, a dizájnerek pedig ki is vették a részüket az enteriőr és a kínálat megtervezésében. Már Magyarországon is van olyan kávézó és deli, amelynek egy divatmárka a névadója.

London, Párizs, Firenze, Szöul, New York, Sencsen, Tokió – ezekben a több milliós városokban nyíltak meg az első dizájner éttermek és kávézók. Rengeteg turista célozza meg ezeket a vendéglátóhelyeket, hiszen egyszerre látványosságok és olyan találkozóhelyek, ahol az ínyencek is megtalálják a számításaikat. Milyen lehet a Dior-cappuccino, a Louis Vuitton-koktél vagy a Tiffany-teasütemény? Garantáltan gourmet, magas minőségű alapanyagokból készülnek és persze a kiszolgálásnak is hoznia kell az elvárt színvonalat a nagy márkák üzleteiben. Ezek a kávézók általában frekventált helyen találhatóak, ahol eleve olyan nézelődők fordulnak meg, akik a brunch vagy délutáni tea után a közelben lévő dizájner üzletbe is bemennek vásárolni. 


Espresso luxus környezetben

A nagy divatmárkák megtalálják gasztronómia terén is azt a célcsoportot, amelynek a ruhákat és a kiegészítőket tervezik. Nem véletlen, hogy a Tiffany Blue Box Cafe a londoni Harrodsban található (a Tiffany and Co. ékszerüzlet szomszédságában), ahol széles kínálattal álltak elő ötórai teázáshoz, az ételeket, italokat természetesen Tiffany-kék porcelánban szolgálják fel. Tokióban összeállt a Ladurée és a Dior, hogy a japán vendégek egy tökéletes párizsi kávézó hangulatát élhesség át náluk. A Dior az enteriőr dizájnban köszön vissza, a Ladurée édességei pedig a kávézó kínálatát színesítik. A Gucci firenzei vendéglátóhelye egész nap nyitva áll a vendégek előtt, napközben luxus kávéházként működik, estétől pedig a bevásárlóutca menő koktélbárja.

Eddig Magyarországon hasonló vendéglátóhelyre nem volt példa, de végre Budapesten is megnyílt az egyik hazai divatmárka saját kávézója és delikátesz üzlete.

Pisztáciás kávé és karácsonyi bevásárlás

A Magenta tulajdonosai már a webshop elindításakor ügyeltek arra, hogy dekoratív, jó minőségű élelmiszerekkel töltsék fel a virtuális delikátesz üzletük polcait. A 2022-ben indult Magenta Deli webshopban is már olyan termékeket válogathattunk össze, amelyek nemcsak elhozták a konyhánkba legfinomabb ízeket, de egy-egy termék még díszként is jól mutat az étkezőkben, illetve a kínálat nagy része gasztroajándéknak is remek. 

A márka idén ősszel megint egy újdonsággal rukkolt elő, hiszen megnyitotta Budán a Magenta Deli & Cafét, ahol meghitt hangulatban reggelizhetünk, a kávézó találkozóhelynek is tökéletes, na és persze az üzletben sokáig barangolhatunk a finomságok között. Mivel a gasztroajándék egyre népszerűbb, a tulajdonosok úgy válogatták össze a kínálatot, hogy az év minden szakában ajándékbeszerző hely is legyen.

“Úgy válogattuk össze a üzlet kínálatát, hogy figyelembe vettük, melyek voltak a legkedveltebb termékek az elmúlt egy évben és persze a tavalyi adventi időszakban a Magenta Deli webshopjában. A tea-, méz-, csokoládéválogatásoktól, az olasz konyha minőségi termékein át egészen a magyar, prémium libamájpástétomig nagyon széles a skála, és ünnepi időszakban még a tipikus karácsonyi ajándékok is a polcainkra kerülnek, mint a panettonék vagy a díszdobozos pralinék.” – mondta el Dankó Dániel, a Magenta Deli & Cafe ügyvezetője, a családi vállalkozás egyik vezetője.

A Magenta divatmárka alapítóinak a textíliák beszerzése miatt stabil üzleti kapcsolatai alalkultak ki Olaszországban az elmúlt 20 évben, egyértelmű volt, hogy a fő beszerző helyük is ez az a gasztronómiai terület legyen, hiszen rengeteg olyan márka és termék van, amit a Magenta tulajdonosai maguk is nagyon szeretnek. Alapos utánajárás és lelkiismeretes kóstolás után válogatják össze a delikátesz és a kávézó kínálatát. Szerintük idén ezzel a top 10 gourmet finomsággal  érdemes meglepni a szeretteinket, üzletfeleinket, kollégáinkat.

10 ajándéktipp karácsonyra a Magenta Delitől:

  1. Különleges ízesítésű pralinék, bonbonok, csokoládék
  2. Minőségi, olasz prosecco
  3. Panettone díszdobozban
  4. Szarvasgomba pesto vagy carpaccio
  5. Prémium olasz olívaolaj
  6. Teaválogatás ajándékdobozban
  7. Libamájpástétom különböző variációkban
  8. Mézválogatás
  9. Prémium szörpök és lekvárok
  10. Olasz kávékülönlegességek
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…