Főoldal Hírek Átólzéig Faszenes csirkemell, primőr, narancsos salátával

Faszenes csirkemell, primőr, narancsos salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,530
 ehaccp_topbanner3.jpg

Faszenes csirkemell, primőr, narancsos salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkemell
  • 30 dkg paradicsom
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,04 kg feketebors (őrölt)
  • 1 db narancs
  • 1 dl olivaolaj
  • ½ kg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8,5 dl víz

 

A csirkemellet felszeleteljük, kissé megütögetjük, majd mustáros, borsos pácba helyezzük. Pihentetés után grillen megsütjük. Mikor már majdnem kész, akkor elkészítjük hozzá a rizst.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Kikeverjük a saláta öntetét, amely mézből, narancsléből, olivaolajból és mustárból áll. Közben elkészítjük a salátát, melyhez a megtisztított zöldségeket (kígyóuborka, lilahagyma, paradicsom, narancs) felkockázzuk a kikevert öntettel enyhén meglocsoljuk.

Ezek után már csak a tálalás van hátra. A salátát a tányérra tesszük, majd rizst szintén, amire a grillezett csirkemellet rá helyezzük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Ültesd gyakorlatba tudásod, borítsd zöldbe kiskerted

Légy a kerted mestere a MATE felnőttképzésének segítségével Gödöllő, 2025. március 24. – A…