Főoldal Hírek Átólzéig Faszenes csirkemell, primőr, narancsos salátával

Faszenes csirkemell, primőr, narancsos salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,086
 ehaccp_topbanner3.jpg

Faszenes csirkemell, primőr, narancsos salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkemell
  • 30 dkg paradicsom
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,04 kg feketebors (őrölt)
  • 1 db narancs
  • 1 dl olivaolaj
  • ½ kg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8,5 dl víz

 

A csirkemellet felszeleteljük, kissé megütögetjük, majd mustáros, borsos pácba helyezzük. Pihentetés után grillen megsütjük. Mikor már majdnem kész, akkor elkészítjük hozzá a rizst.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Kikeverjük a saláta öntetét, amely mézből, narancsléből, olivaolajból és mustárból áll. Közben elkészítjük a salátát, melyhez a megtisztított zöldségeket (kígyóuborka, lilahagyma, paradicsom, narancs) felkockázzuk a kikevert öntettel enyhén meglocsoljuk.

Ezek után már csak a tálalás van hátra. A salátát a tányérra tesszük, majd rizst szintén, amire a grillezett csirkemellet rá helyezzük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

AM: idén előbb kezdődött a dinnyeszezon

Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és…