Átólzéig Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-04-19 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,223 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat A civil, szakmai és állami szektor összefogásával új programsorozat indul a hazai vendéglátóhelyek és rendezvények fenntarthatóbbá tételéért. A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohősés Zöldövezet Társulása Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Az ingyenes rendezvénysorozat alkalmain a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, illetve kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal. “Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak – ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is.” – mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítéstvégző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója. “Az erősödő “zöld” igényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni. A Jövő-t-Evő sorozattal azoknak szeretnénk segíteni, akik eddig esetleg úgy gondolták, a fenntarthatóság túl nagy falat.” – tette hozzá Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás képviselője. A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH, támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap. Az első Jövő-t-Evő szakmai fórumra április 29-én kerül sor, a Kőleves Vendéglőben, délelőtt 10 és 12 óra között. A rendezvényen a sajtó képviselőit is szívesen látjuk, és kérdéseikre szívesen válaszolunk. A programra regisztrálni ezen a linkenvan lehetőség. A Fórumok tervezett időpontjai és témái: 1) Szakmai Fórum: Kínálat & Beszerzés Időpont: 2015. április 29, 10-12-ig Helyszín: Kőleves Étterem Moderátor: Doró Viktória 2) Szakmai Fórum: Kitelepülés Időpont: 2015. május 13, 10-12-ig Moderátor: Doró Viktória 3) Szakmai Fórum: Környezetbarát csomagolás és szállítás Időpont: 2015. június 10, 10-12-ig Moderátor: Hankó Gergely 4) Szakmai Fórum: Higiénia Időpont: 2015 szeptember közepe Moderátor: Hankó Gergely 5) Szakmai Fórum: Energia- és vízhatékonyság Időpont: 2015 október közepe Moderátor: Doró Viktória 6) Szakmai Fórum: Hulladékcsökkentés és -kezelés Időpont: 2015 november közepe Moderátor: Hankó Gergely 7) Szakmai Fórum: Társadalmi kapcsolatok, szemléletformálás Időpont: 2015 december közepe Moderátor: Doró Viktória
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
A nemzeti összetartozás évének nyilvánította az Országgyűlés 2020-at Az Országgyűlés kedden a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at, a trianoni békediktátum 100. évfordulóját. …
Hét éves a Nébih legrégebbi szemléletformáló programja Idén ünnepli hetedik születésnapját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „Ételt csak okosan!” elnevezésű kampánya. …