Főoldal Hírek Átólzéig Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat

Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,003
 ehaccp_topbanner3.jpg

Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat

 

A civil, szakmai és állami szektor összefogásával új programsorozat indul a hazai vendéglátóhelyek és rendezvények fenntarthatóbbá tételéért.

A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohősés Zöldövezet Társulása Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Az ingyenes rendezvénysorozat alkalmain a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, illetve kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal.

“Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak – ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is.” – mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítéstvégző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója. “Az erősödő “zöld” igényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni. A Jövő-t-Evő sorozattal azoknak szeretnénk segíteni, akik eddig esetleg úgy gondolták, a fenntarthatóság túl nagy falat.” – tette hozzá Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás képviselője.

A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH, támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.

Az első Jövő-t-Evő szakmai fórumra április 29-én kerül sor, a Kőleves Vendéglőben, délelőtt 10 és 12 óra között. A rendezvényen a sajtó képviselőit is szívesen látjuk, és kérdéseikre szívesen válaszolunk.

A programra regisztrálni ezen a linkenvan lehetőség.

 

A Fórumok tervezett időpontjai és témái:

1) Szakmai Fórum: Kínálat & Beszerzés

Időpont: 2015. április 29, 10-12-ig

Helyszín: Kőleves Étterem

Moderátor: Doró Viktória

 

2) Szakmai Fórum: Kitelepülés

Időpont: 2015. május 13, 10-12-ig

Moderátor: Doró Viktória

 

3) Szakmai Fórum: Környezetbarát csomagolás és szállítás

Időpont: 2015. június 10, 10-12-ig

Moderátor: Hankó Gergely

 

4) Szakmai Fórum: Higiénia

Időpont: 2015 szeptember közepe

Moderátor: Hankó Gergely

 

5) Szakmai Fórum: Energia- és vízhatékonyság

Időpont: 2015 október közepe

Moderátor: Doró Viktória

 

6) Szakmai Fórum: Hulladékcsökkentés és -kezelés

Időpont: 2015 november közepe

Moderátor: Hankó Gergely

 

7) Szakmai Fórum: Társadalmi kapcsolatok, szemléletformálás

Időpont: 2015 december közepe

 

Moderátor: Doró Viktória

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…