Főoldal Hírek Átólzéig Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat

Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,068
 ehaccp_topbanner3.jpg

Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat

 

A civil, szakmai és állami szektor összefogásával új programsorozat indul a hazai vendéglátóhelyek és rendezvények fenntarthatóbbá tételéért.

A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohősés Zöldövezet Társulása Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe. Az ingyenes rendezvénysorozat alkalmain a résztvevők kérdéseiket közvetlenül feltehetik a hivatalos szervek képviselőinek, illetve kapcsolatot építhetnek a szakmai szervezetekkel és a környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal.

“Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak – ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is.” – mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítéstvégző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója. “Az erősödő “zöld” igényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni. A Jövő-t-Evő sorozattal azoknak szeretnénk segíteni, akik eddig esetleg úgy gondolták, a fenntarthatóság túl nagy falat.” – tette hozzá Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás képviselője.

A programsorozat szakmai partnere a NÉBIH, támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.

Az első Jövő-t-Evő szakmai fórumra április 29-én kerül sor, a Kőleves Vendéglőben, délelőtt 10 és 12 óra között. A rendezvényen a sajtó képviselőit is szívesen látjuk, és kérdéseikre szívesen válaszolunk.

A programra regisztrálni ezen a linkenvan lehetőség.

 

A Fórumok tervezett időpontjai és témái:

1) Szakmai Fórum: Kínálat & Beszerzés

Időpont: 2015. április 29, 10-12-ig

Helyszín: Kőleves Étterem

Moderátor: Doró Viktória

 

2) Szakmai Fórum: Kitelepülés

Időpont: 2015. május 13, 10-12-ig

Moderátor: Doró Viktória

 

3) Szakmai Fórum: Környezetbarát csomagolás és szállítás

Időpont: 2015. június 10, 10-12-ig

Moderátor: Hankó Gergely

 

4) Szakmai Fórum: Higiénia

Időpont: 2015 szeptember közepe

Moderátor: Hankó Gergely

 

5) Szakmai Fórum: Energia- és vízhatékonyság

Időpont: 2015 október közepe

Moderátor: Doró Viktória

 

6) Szakmai Fórum: Hulladékcsökkentés és -kezelés

Időpont: 2015 november közepe

Moderátor: Hankó Gergely

 

7) Szakmai Fórum: Társadalmi kapcsolatok, szemléletformálás

Időpont: 2015 december közepe

 

Moderátor: Doró Viktória

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

AM: idén előbb kezdődött a dinnyeszezon

Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és…