Főoldal Hírek Átólzéig Faszénen sült csirkemell filé, mentás joghurttal, grillezett zöldségekkel

Faszénen sült csirkemell filé, mentás joghurttal, grillezett zöldségekkel

2 perc átlagos olvasási idő
0
2,557
 ehaccp_topbanner3.jpg

Faszénen sült csirkemell filé, mentás joghurttal, grillezett zöldségekkel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 0,8 kg csirkemell
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 dl joghurt
  • 1 csokor menta
  • 1 dkg só.
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db zukkini
  • 1 db padlizsán
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 1 szál rozmaring levele
  • 5-8 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • ¼ vaj
  • Frissen őrölt bors

 

A csirkemellet felszeleteljük, kissé megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd faszénparázson pirosra sütjük.

Közben a grill zöldség alapanyagait összevágjuk, és egy forró serpenyőben átpirítjuk, közben összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

A joghurtot egy keverőtálba öntjük, majd beletesszük az apróra vágott mentát, és fokhagymát, sózzuk, majd a  tányérra tálaljuk. A grillzöldésget mellé, a csirkemellett rátesszük.

Így egy egészséges ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban figyeljünk, hogy a sütést csak frissen végezzük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…