Főoldal Hírek Átólzéig Faszénen sült csirkecomb, joghurtos kevertsalátával

Faszénen sült csirkecomb, joghurtos kevertsalátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
688
 ehaccp_topbanner3.jpg

Faszénen sült csirkecomb, joghurtos kevertsalátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg csirkecomb
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db tv paprika
  • 1 db jégsaláta
  • 3 d joghurt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • csipet bors

 

A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt lehúzzuk róla, majd sózzuk és grillen megsütjük. A bőrt a külső felével kezdjük sütni, lehetőség szerint lesúlyozva, vasalva.

Közben elkészítjük a köretet, melyhez a zöldségeket felszeleteljük, és keverőtálba tesszük. Az öntethez a joghurtot egy keverő tálba tesszük, majd mustárral és mézzel elkeverjük, végül sózzuk, és a felvágott zöldségekhez keverjük, petrezselyemmel megszórjuk.

Tálaláskor a salátára tesszük a megsütött csirkecombot, rá pedig a ropogósra sütött bőrt tálaljuk.

 

Így egy egyszerű, de kimondottan ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Fogyaszthatják akár hidegen is! Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

BGE: első magyar egyetemi gasztronómiai kupa

Budapest, 2019. október 18. – Ramocsai Barbara, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója n…