Főoldal Hírek Színes Global Chefs Challange – cikkünk folyamataosan frissül…

Global Chefs Challange – cikkünk folyamataosan frissül…

14 perc átlagos olvasási idő
0
1,800
 ehaccp_topbanner3.jpg

Global Chefs Challange – cikkünk folyamataosan frissül…

 


2015. 10.04 14:50

Világdöntőbe jutottak a magyar séfek

A 2015. október 1. és 4. között megrendezésre kerülő a Gasztronómiai Világszövetség (WACS) közép-európai melegkonyhás döntőjén a hazánkat képviselő Elek Richárd felnőtt szakács kategóriában 2. helyezést, Hack Barnabás junior kategóriában 3. helyezést, Domonkos Dávid cukrász kategóriában 1. helyezést ért el.

Ezzel Elek Richárd (felnőtt szakács) és Domonkos Dávid (cukrász) bejutott a 2016-os WACS világdöntőbe, aminek a görögországi Thessaloniki lesz a házigazdája. A világdöntőn a gasztronómiai világszövetség 7 kontinentális régiójából 14 ország képviselteti magát felnőtt szakács kategóriában, junior szakács és cukrász kategóriában pedig 7. 


A Magyar csapat. Középen Gulyás Károllyal, aki a nemzetközi zsűriben is helyet kapott.

 


2015. 10.04 14:50

Íme az eredmények

Felnőtt szakács kategóriában 2. helyezést ért el Elek Richárd!

Cukrász kategóriában aranyérmes Domonkos Dávid!

Junior szakács kategóriában bronzérmes lett Hack Barnabás!

Gratulálunk!

 


2015. 10.04 14:00

Vége a versenynek

Hack Barna is befejezte a munkát, elkészült az ételéável. Mostmár az eredmények miatt izgalom a köbön!


Képünkön: Gulyás Károly, Krivács András, valamint Hack Barna; Forrás: Facebook

 


2015. 10.04 13:30

Aki a háttérben segített

Elek Richárd és Hack Barna verseny előtti felkészítésében és a megmérettetés közben is hatalmas segítséget jelentett mint coach, Balázs Gergő, aki 2013 óta a Stefánia Palota konyhafőnöke, 3 évig dolgozott Franciaországban, 4 világversenyen vett részt és 2012 óta mesterszakács.


A képen Balázs Gergő coach (a Stefánia Palota séfje) Forrás: Facebook

Megkérdeztük Gergőt, hogy mi a véleménye a versenyzők munkájáról, amit így foglalt össze:

“Barna nagyon tisztán, precízen, az időt tartva dolgozott, a többi versenyzőhöz képest sokkal összeszedettebben. Ízprobléma nem volt, az előétel esetében a halmarinálást, a főételnél pedig a mirigy és lapocka tornyot nagyon jó ötletnek tartom. A desszertnél tetszett a csoki ilyen formájú felhasználása.

Ricsi tudása 100 százalékos volt, ő is tisztán, pontosan dolgozott. Az előételnél kreatív volt a hal összerakása, a főételnél szépen készítette el a húsokat, és kifejezetten tetszett a különleges zöldségek (például szójabab, shimej gomba, édesburgonya papír), valamint a bazsalikom mag mint fűszer használata. A desszert ízre, dekorációra és színre is tökéletes volt.”

 


2015. 10.04 08:30

Már el is kezdhetünk izgulni, hiszen 8 órakor elstartolt a junior szakács verseny! A mai napon Hack Barnáért szurkolhatunk!

Mindent bele Barna!

 


2015. 10.03 17:30

Végéhez ért a mai verseny, elkészült Domonkos Dávid artisztikai színvonalú díszmunkája is. Tudósítónk elmondása szerint Dávid kiválóan vette az akadályt, a 6,5 órás verseny alatt végig szuperül dolgozott! 


A képen:Domonkos Ákos Forrás:Facebook

 


2015. 10.03 17:15

Prágából jelentjük

Kiválóan szerepelt a nemzetközi Global Chefs Challenge verseny első napján a hazánkat képviselő magyar versenyző, Elek Richárd, felnőtt szakács kategóriában. A következő két napban méri össze tudását a vetélytársakkal a cukrászok között Domonkos Dávid, junior szakács kategóriában pedig Hack Barnabás.

Elek Richárd bravúrosan oldotta meg a feladatot annak ellenére, hogy utolsó pillanatban változtatások történtek a felhasználható alapanyagokat tekintve, így a verseny közben kellett a technológián és receptúrán változtatásokat végrehajtani. A magyar versenyző tartotta a munkára kiszabott időt (3 óra a 3 fogásos menüre), tisztán, higiénikusan dolgozott.

A versenymunka, azaz a menü összeállításakor a Gasztronómiai Világszövetség központilag határozza meg a fogásonkénti fő alapanyagokat, melyeket kötelezően fel kell használniuk a versenyzőknek. Ezen a versenyen ilyen alapanyag volt többek között a skót lazac, a holland borjú és a wasabi is. A kötelező alapanyagok mellett a hazai versenyző a magyar gasztronómia jellegzetességeit is igyekezett belecsempészni a menüsorba.

Nem csak a fő alapanyagok adottak, hanem a tálaláshoz használt porcelán is.

A verseny eredményhirdetésére vasárnap délután kerül sor.

A versenynek helyet adó PVA szakkiállításon a versenyzőket kísérő Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a nemzeti értékeinket felvonultató Hungarikum Kiállítással is jelen van, amely nagy népszerűségnek örvend a külföldiek körében, akik többek között megkóstolhatják a zserbót és sajtos tallért, valamint megízlelhetik a panyolai szilvapálinkát és az Unicumot is. 

 


 

2015. 10.02 18:05

Íme Elek Richárd ételei

Már a desszert is a zsűri előtt.

 


 

2015. 10.02 14:20

Mostantól szoríthatunk Ricsinek!


A képen Elek Richárd (felnőtt szakács). Forrás:Facebook

13:40-kor kezdhette el Ricsi a munkát, innentől kezdve 3 óra áll a rendelkezésére, hogy az előétellel, főétellel és desszerttel előrukkoljon!

A kötelező, versenykiírásban megadott alapanyagok között van többek közt az atlanti-óceáni laposhal, a holland borjú és a wasabi is.

Az elkészült ételekről hamarosan posztolunk!

 


2015. 10.02 9:10

A Versenyről:

2007-ben a WACS azzal a céllal hívta életre a Global Chefs Challenge versenyt, hogy lehetőséget teremtsen a több mint 100 tagország közel 10 millió séfje számára, hogy egy közös, élő, melegkonyhás verseny alkalmával megmérettethessék magukat világszinten. A világszövetség felépítésének megfelelően, középdöntőkből kerülnek ki minden alkalommal a legjobb séfek, akik hazai selejtezőjüket megnyerve, a legjobbnak bizonyulnak a kontinentális régiójukban is.
A versenymunka, azaz a menü összeállításakor a világszövetség központilag határozza meg a fogásonkénti fő alapanyagokat, melyeket kötelezően fel kell használniuk a versenyzőknek. Minden szakács versenyzőnek 3 óra áll rendelkezésre, hogy elkészítse a 3 fogásos menüjét (előétel- főétel- desszert), amelyet egymást követő 5 perces időeltolódásokkal tálalnak a zsűrinek.

 


2015.10.02 8:35;

A helyszínről:

2015-ben Prága a házigazdája az eseménynek, valamint a PVA szakkiállítás, ahol közel 28.000 nm-en, több száz kiállító és közel 35.000 látogató jelenik meg a vendéglátás és turizmus minden területéről.

 


2015.10.02 7:38; 

Elkezdődött ma reggel a Global Chefs Challange, az első két versenyző időben nekilátott a munkának. Az 1-es konyhában a román Preda Liviu versenyzik, aki tökéletes magyarsággal beszéli nyelvünket, a 2-es konyhában pedig a lengyel Piotr Kuziela méri össze tudását. 

A magyar versenyző délután kerül sorra.

Aki arra jár, a Hungarikum Kiállításon várnak mindenkit szeretettel a 7-es csarnok 11-es standjánál.

 

Folyamatosan jelentkezünk a hírekkel, kövessetek minket!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Tavaszköszöntő Gasztrohét

A tavasz első napsugaraival érkezik a METRO Nagykereskedelem szezonnyitó kulináris kampány…