Főoldal Hírek Kultúra Szakácskönyvvel jelent meg a Budapest Voices második lemeze

Szakácskönyvvel jelent meg a Budapest Voices második lemeze

3 perc átlagos olvasási idő
0
930
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szakácskönyvvel jelent meg a Budapest Voices második lemeze 
 

    Finomra hangolva címmel második albumát jelentette meg a Budapest Voices. A 13 tagú énekegyüttes ezúttal is a hazai alternatív színtér zenekarainak egy-egy dalát dolgozta át, a kiadványhoz egy szakácskönyv is jár a kórustagok receptjeivel.

    A lemezen szerepel a Quimby Magam adom, az Anima Sound System Csinálj gyereket! vagy a Kimnowak Gyémánt című dalának a cappella átértelmezése, de felkerült a CD-re az Ocho Macho, a Magashegyi Underground, a Kowalsky meg a Vega és a Pluto egy-egy száma egy ütőhangszeres kíséretében. Az albumon hallható a Budapest Voices művészeti vezetője, Warnusz Zsuzsa egy szerzeménye is – közölte a formáció menedzsmentje az MTI-vel.

    A Finomra hangolva című anyag egy saját szakácskönyvvel egybecsomagolva jelent meg. Az Ízbűvölők című füzetben a 13 együttestag 55 receptje található. A CD megjelenését az Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

    A Budapest Voices története három évvel ezelőtt a Kőbányai Zenei Stúdióban indult, Warnusz Zsuzsa mellett ott tanít Gulyás Erika kórusvezető (alt) és a szoprán Faith Ildikó is. A tagok közé tartozik Lajtai Katalin (szoprán), Borbás Erika (mezzoszoprán), Éry Dóra (alt), Labant Bence (basszus), Paál Balázs (tenor), Szélig Éva (alt), Karikó-Tóth Zsófia (mezzoszoprán), Nagy Richárd (bariton), Nagy Barnabás (basszbariton), Bencze Janka (alt), valamint az ütőhangszeres Pusztai Csaba.

    A csapat az A38 hajón az elmúlt hétvégén tartott teltházas budapesti lemezbemutató után több vidéki városban is előadja új és korábbi átdolgozásait. A Budapest Voices legközelebb szombaton a veszprémi Hangvillában.

 

MTI/TV2

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…