Főoldal Hírek Kultúra Szakácskönyvvel jelent meg a Budapest Voices második lemeze

Szakácskönyvvel jelent meg a Budapest Voices második lemeze

3 perc átlagos olvasási idő
0
972
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szakácskönyvvel jelent meg a Budapest Voices második lemeze 
 

    Finomra hangolva címmel második albumát jelentette meg a Budapest Voices. A 13 tagú énekegyüttes ezúttal is a hazai alternatív színtér zenekarainak egy-egy dalát dolgozta át, a kiadványhoz egy szakácskönyv is jár a kórustagok receptjeivel.

    A lemezen szerepel a Quimby Magam adom, az Anima Sound System Csinálj gyereket! vagy a Kimnowak Gyémánt című dalának a cappella átértelmezése, de felkerült a CD-re az Ocho Macho, a Magashegyi Underground, a Kowalsky meg a Vega és a Pluto egy-egy száma egy ütőhangszeres kíséretében. Az albumon hallható a Budapest Voices művészeti vezetője, Warnusz Zsuzsa egy szerzeménye is – közölte a formáció menedzsmentje az MTI-vel.

    A Finomra hangolva című anyag egy saját szakácskönyvvel egybecsomagolva jelent meg. Az Ízbűvölők című füzetben a 13 együttestag 55 receptje található. A CD megjelenését az Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

    A Budapest Voices története három évvel ezelőtt a Kőbányai Zenei Stúdióban indult, Warnusz Zsuzsa mellett ott tanít Gulyás Erika kórusvezető (alt) és a szoprán Faith Ildikó is. A tagok közé tartozik Lajtai Katalin (szoprán), Borbás Erika (mezzoszoprán), Éry Dóra (alt), Labant Bence (basszus), Paál Balázs (tenor), Szélig Éva (alt), Karikó-Tóth Zsófia (mezzoszoprán), Nagy Richárd (bariton), Nagy Barnabás (basszbariton), Bencze Janka (alt), valamint az ütőhangszeres Pusztai Csaba.

    A csapat az A38 hajón az elmúlt hétvégén tartott teltházas budapesti lemezbemutató után több vidéki városban is előadja új és korábbi átdolgozásait. A Budapest Voices legközelebb szombaton a veszprémi Hangvillában.

 

MTI/TV2

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …