Főoldal Hírek Ajánló Ez a Séfklub, már nem az a Séfklub

Ez a Séfklub, már nem az a Séfklub

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,118
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bondulle – Chef Workshop

November 2-án került megrendezésre az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének 2020-as évben hatodik workshopja, melyen a Bonduelle új zöldségtermékeit, és a bennük rejlő lehetőségeket ismerhették meg a Séfek.

A szakmai találkozó Egyesületi ügyekkel kezdődött, majd a szokásos forgatókönyv szerint zajlott. A gyűlésen kitértek az elmúlt hetek, hónapok eseményire, valamint beszéltek a jövőbeli programokról. Úgy, mint az idő közben hatalmas sikerrel zárult OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyről, valamint az öt országot felölelő Magyarország étele 2020 szakácsverseny döntőjéről, és a harmadik alkalommal megrendezésre került Szakácsfelvonulásról, azok visszhangjáról, tapasztalatairól.

Elmondta, hogy elnökké való megválasztásakor azt a vállalást tette, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületét megreformálja, és a korábban „nyugdíjasklubbnak” titulált Egyesületbe egyre több fiatalt szervez be. Elmondta:

Amellett, hogy minden „régebb óta fiatalt” szeretünk és tisztelünk, sőt köszönettel tartozunk feléjük, amiért megőrizték nekünk ezt a remek közösséget, mégis szükség van a fiatalok bevonására, és a megújulásra is, hiszen a hatékonyságot csak így lehet növelni. Ma már ki merem jelenteni, ezt a feladatot sikerrel vettük, ugyanis, ha most szétnézek a teremben büszkeséget érzek, hogy micsoda szellemi tőke összpontosul itt.

Az elnök elmondta azért pedig külön büszke, hogy a Séfklub <a nehézségek ellenére> egy hónap alatt három országos rendezvényt valósított meg sikerrel. Ennek okán megkérte a tagságot, hogy az alaptalan támadásokra <amik jól jellemzően egy szűk réteg gondozásában és csak a háttérben zajlanak>, válaszoljanak határozottan és a legnagyobb büszkeséggel, hiszen nincs miért szégyenkezniük. Az elmúlt időszak teljesítményére büszkék lehetnek. Elmondta továbbá, nincs még egy erő Magyarországon, aki hitelességben, hatékonyságban, elhivatottságban, de akár még a közösség erejében is felvenné velük a harcot. Ráadásul szerinte a piaci alapú gazdálkodásuk mindezt még inkább felértékeli.

Balról: Bartók Gabriella, Csató Zsolt, és Pálfi Zoltán

Beszédét Bartók Gabriella, a Bonduelle új termékeit bemutató „Bonduelle a zöldségek többre képesek” című előadása követte, amely kiválóan rávilágított, hogy a mai rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut a minőségi táplálkozásra, és előtérbe kerülnek a könnyen és gyorsan konyhakész állapotba hozható termékek, melyek az emberi szervezet számára megfelelő mennyiségű ásványi anyag- vitamin- és rostanyagot tartalmaznak. Ráadásul a koronavírus okozta hatások is jelentős mértékben befolyásolják a Séfek munkáját, melyhez komoly segítséget jelenthetnek a bemutatott termékek. Napjainkban már szinte elképzelhetetlen, hogy egy ebéd vagy vacsora zöldségek, és saláták nélkül múljon el. Ehhez nyújtanak kitűnő alapot a Bonduelle zöldségkészítmények, például a Bonduelle zöldségpüréi (BANQUET ZÖLDSÉGKEVERÉK, TEMPURA ZÖLDSÉGKEVERÉK, ÉDESBURGONYA PÜRÉ), vagy a vegán táplálkozásnak megfelelő ZÖLDSÉG BURGER YUMMY FALAFEL és TEXAS.

Külön fontos, hogy a járványok miatt az immunrendszer erősítésére, így a zöldségfogyasztás fokozására hangsúly kerüljön.

A gyűlés a kávészünettel, majd ezt követően a kóstolóval és végül kötetlen beszélgetéssel zárult.

A Séfklub következő taggyűlésére, mely nem hivatalos ülésnek számít majd, 2020. december 7-én kerül sor.

További képek ide kattintva elérhetők>>>

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…