Ajánló Előtérben az egészséges és korszerű élelmiszerek Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-12-14 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,748 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Előtérben az egészséges és korszerű élelmiszerek Egyre több hazai élelmiszergyártó helyezi előtérbe az egészséges és korszerű táplálkozási szokásoknak megfelelő élelmiszerek előállítását. Ezzel párhuzamosan gyors ütemben növekszik az a tudatos vásárlói réteg is, amelyik ismeri és elismeri ezeket az értékeket – fogalmazott a „Trendek és Megoldások” című konferenciát köszöntve Bognár Lajos országos főállatorvos. Képünk illusztráció! A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács által szervezett tanácskozáson az előadók az élelmiszeriparban jelenleg zajló átalakulásról, az élelmiszer-előállítás új trendjeiről adtak hírt. Bognár Lajos elmondta: Magyarország nemzetgazdasági érdeke, hogy az élelmiszerlánc optimalizálásával a lehető legmagasabb hozzáadott értékű élelmiszereket itthon állítsuk elő, és a hazai szükségletet meghaladó termékek exportjával bővítsük a kivitelt, erősítsük a gazdaságot. Kulcsfontosságú, hogy a kereskedelmi láncok polcain és a bevásárlókosarakban egyre magasabb legyen a hazai termékek részaránya. Mint kifejtette, nemzetstratégiai cél, hogy meg tudjuk őrizni a vidék önfenntartó képességét, munkalehetőségeit. Ennek leghatékonyabb eszköze az élelmiszer-feldolgozás arányának növelése és a fenntartható élelmiszertermelő rendszerek fejlesztése. A sikeres élelmiszeripari vállalkozások, legyenek akár nagyvállalatok, akár manufaktúrák, megegyeznek abban, hogy helyesen mérték fel napjaink átalakuló vásárlói igényeit – fogalmazott az országos főállatorvos. Láthatóan növekszik a kereslet az egészséges hazai alapanyagokból, nagy hozzáadott értékkel készült élelmiszerek és az úgynevezett kényelmi termékek iránt. A hazai élelmiszeriparban ezen a területen még rengeteg teendő és lehetőség van – tette hozzá. Az itthon előállított élelmiszerek magas minősége elválaszthatatlan az élelmiszerlánc-biztonságától. Ez pedig csak a vásárlók, a termelők és a hatóság közötti folyamatos információáramlás és tudásmegosztás mellett elképzelhető – mondta az országos főállatorvos. Kiemelte, hogy az elmúlt években rengeteg erőfeszítés történt az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos társadalmi tudatformálásra. A mostani konferencia nagy értékének nevezte, hogy lehetőséget teremt a vállalkozások és a kormányzat, a gazdasági fejlesztések és a tudomány találkozására és tapasztalatcseréjére. FM Sajtóiroda/Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Nem bírja telefon nélkül a magyarok többsége A telefonunkkal a kezünkben kezdődik és ér véget minden hétköznapunk, mégis mindössze a magyarok …
Megválasztották az Országház idei borait Tizennyolc magyar borvidék 103 borászatának tételei indultak idén Az Országház Bora 2020 borkiválasztás elismeréseiért, …