Főoldal Hírek Átólzéig Hagymalekváros jércemell torony, grillezett zöldségekkel

Hagymalekváros jércemell torony, grillezett zöldségekkel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,471
 ehaccp_topbanner3.jpg

Hagymalekváros jércemell torony, grillezett zöldségekkel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60dkg jércemell
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg póréhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 30 dkg cukkini
  • 1 ek oregano
  • 50 dkg lilahagyma
  • 3 dl balzsamecet
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg snidling
  • 1 dl oliva olaj
  • 2 dkg só.
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)

 

A jércemellet felszeleteljük, sózzuk, majd klopfoljuk, végül grillen megsütjük.

Közben a körethez a grillezett zöldségeket egyforma nagyságúra vágjuk, és kevés olivaolajon, forró serpenyőben megsütjük, oreganóval és sóval ízesítjük.

 Hagymalekvárhoz a lilahagymát megtisztítjuk, majd egyforma cikkekre vágjuk. A cukrot karamellizáljuk, erre rátesszük a lilahagyma cikkeket, és elkeverjük. Hozzáadjuk a balzsamecetet és együtt beforraljuk. Végül hűtjük.

Tálalásnál a grillezett zöldségeket a tányérra helyezzük, majd a csirkemellet a hagymalekvárral rétegezve rátálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon

Idén immár 11. alkalommal rendezik meg az év egyik legízletesebb gasztroeseményét, a Kürtő…