Főoldal Hírek Ajánló Elkezdődött a Meininger budapesti szállodájának építése

Elkezdődött a Meininger budapesti szállodájának építése

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,337
 ehaccp_topbanner3.jpg

   Az alapkőletétellel elkezdődtek a fiatal utazókra specializálódott Meininger szállodalánc budapesti szállodájának építése. A kilencedik kerületben mintegy 5,5 milliárd forintból épül meg a 184 szobás új fővárosi hotel, amely 2018 második negyedévében nyílik – közölte a szállodalánc az MTI-vel.

 

    A szállodalánc befektető partnere az építésben a Bedori Investment Kft., amely cég tulajdonosai magyar magánszemélyek. A projekt finanszírozását a magántőke befektetése mellett a Raiffeisen Bank biztosítja.


    Az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, Hollandia és Ausztria után az első budapesti szállodával Magyarország is csatlakozik a társaság nemzetközi hálózatához. 


    Közölték: a zöldmezős beruházással megépülő hotelt a Meininger nemzetközi szállodalánc üzemelteti majd húszéves bérleti konstrukció keretében.


    Az újonnan épülő hotel 7500 négyzetméter alapterületen, hét emeletes lesz, a létesítmény alatt nagy befogadó képességű, közforgalmú mélygarázs épül. A parkolóház 4 emeleten, 140 szabad hellyel jelentősen csökkenti a környék parkolási problémáit, hiszen nem csak a szállóvendégek részére lesz nyitott a mélygarázs, de például a Központi Vásárcsarnok vásárlói is igénybe vehetik azt.


    A szállodában a Meininger szobakínálati koncepciójának megfelelően a klasszikus kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is lesznek.


    A Meininger a Holidaybreak Ltd. leányvállalata, amely egy európai oktatási és szabadidős utaztató csoport. A Holidaybreak Ltd. az Egyesült Királyság-beli Prometheon Holdings Ltd. leányvállalata, utóbbi pedig a Cox & Kings Ltd. csoport része, amelyet az angol és a luxemburgi tőzsdén is jegyeznek. 


    A Meininger korábbi közlésük szerint 16 hotelt működtet 10 európai városban, összesen 7025 ággyal. A cég tervei között szerepel, hogy minden kulcsfontosságú európai városban piacra lépjen a közeljövőben.

 

MTI/Meininger

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy me…