Színes Frissítve: Eligazítás OKÉS Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-02-03 6 perc átlagos olvasási idő 0 860 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Eligazítás OKÉS 2016. február 2-án tartotta nagyszabású tájékoztató gyűlését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, ahol beszámoltak az eddigi eredményekről, valamint felkérték a zsűrit a döntőben való részvételre, ezen felül pedig kisorsolták a csapatok sorszámát. Képünkön Zoltai Anna (NÉBIH) és Némedi József (Étrend;Junior) Megállapodtak, hogy a NÉBIH honlapján röviden bemutatásra kerülnek az Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntősei, és a zsűritagok is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) támogatásával az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetség (KÖZSZÖV) 2016. február 19-én immár ötödik alkalommal rendezi meg az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny döntőjét, az OKÉS –t, melyen az ország minden versenyezni vágyó közétkeztetője megmérethette magát. A verseny az idei esztendőben a Fehova kiállítás keretében megrendezésre kerülő Bocuse d’Or szakácsverseny felállított bokszaiban kerül megrendezésre. A verseny témája: tradicionális ételek a modern közétkeztetésben. Cél a hagyományos ízek megőrzése mellett, az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása. A versenyben 2 fős csapatok (1 fő szakács, és 1 fő segítő) vehetnek részt – cégenként több csapat is nevezhetett, így a nevezések alapján zajlott az verseny első megmérettetése, ahol a receptúrát, a kiszabatot, a receptúra összhangját, a 420 Ft-os keret felhasználását, és a menü harmóniáját pontozták. Ezt követte a két régiós és a budapesti elődöntő, ahol kialakult a döntőbe jutott csapatok sorrendje. A „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői szakácsverseny 2016-os döntőjébe, a teljesség igénye nélkül, biatorbágyi, budapesti, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapatok jutottak be. Íme a lista, és az indulási sorrend: PQS Antenna Hód Menza Sodexo A Miskolc Szemere Pqs Lego Hungast Pécs Miskolc Központi Junior Harmónia Pqs Alpine Junior 63 Sodexo B Hungast Budapest Íme a zsűri névsora és a képviselt szervezet neve: Név: Képviselt szervezet neve: 1 Rózsás Anikó KÖZSZÖV 2 Hartmann Gabriella MDOSZ 3 Ferenczi István ÉTREND 4 Szatmári János ÉTREND 5 Hatolkai Szaniszló KÖZSZÖV 6 Nagy Balázs* Pécsi KVISZK és Szakiskola 7 Kelemen Endre MNGSZ 8 Wolf András Bocuse d’Or Akadémia 9 Vomberg Frigyes* Bocuse d’Or Akadémia 10 Alpári György NÉBIH 11 Sztana Ferenc OKÉS 2014. győztes 12 Gulyás Károly MNGSZ 13 Dr Gundel János BGF 14 Bernáth József NÉBIH 15. NÉBIH felügyelő* 16. NÉBIH felügyelő* 17. NÉBIH felügyelő* 18. NÉBIH felügyelő* *= konyhai zsűri A többiek szakmai zsűri. Sok sikert kívánunk a versenyhez, mind a versenyzőknek, mind a szervezőknek egyaránt! Az Oldalas magazin az idei évben is, mint ahogyan eddig <egyedüliként az első évtől>, médiapartnerséget vállalt!
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Az élelmiszerhulladékokról tartott kerekasztalt a Nébih Az élelmiszerláncban előforduló aktuális és fontos kérdések megvitatása, valamint a felmerülő problémák megoldása érdekében …
Kávéval az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen? Egy kanadai kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet nyújthat az Alzheimer- és a …