Főoldal Hírek Átólzéig Elhunyt Michele Ferrero, a Nutella “atyja”

Elhunyt Michele Ferrero, a Nutella “atyja”

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,148
 ehaccp_topbanner3.jpg

Elhunyt Michele Ferrero, a Nutella “atyja”

(MTI) – Nyolcvankilenc éves korában meghalt Michele Ferrero, az egész világon ismert Ferrero olasz édességipari cég tulajdonosa. Az 1964-ban “feltalált” Nutella mogyorókrém Olaszország leggazdagabb emberévé tette.

   

    Az olasz sajtó által Mister Nutellaként búcsúztatott Michele Ferrero – akit minden idők egyik legsikeresebb olasz vállalkozójaként tartanak számon – Monte Carlóban hunyt el. 

 

    Michele Ferrero édesapjától, Pietrótól vette át az északnyugat-olaszországi Piemonte tartományban, Alba városában 1946-ban alapított családi cukrászcéget, amelyet az olasz ipar egyik példaképévé fejlesztett. A cég az egész világon elterjedt termékekkel hódította meg az édességipari piacot: a legismertebb Ferrero-termékek között van a Mon Cheri (1956), a Nutella (1964), a Kinder csokoládé (1968), a Tic Tac (1969), a Kinder-tojás (1974), a Ferrero Rocher (1982). A Ferrero legsikeresebb termékének a Nutella mogyorókrém számít, amelyből évente 350 ezer tonnát gyártanak. 
    Michele Ferrero Olaszország leggazdagabb embere volt, a világon a 30. a Bloomberg gazdasági hírügynökség 2014-es adatai szerint. A Ferrero a világ 53 országában 34 ezer embert foglalkoztat. A céget 2011 óta Michele fia, Giovanni vezeti. 
    Az egész életét a nyilvánosságtól távol élő Michele Ferrero 1983-ban jótékonysági alapítványt hozott létre, valamint a művészetet is támogatta. (kép: aostanews.it)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …