Átólzéig Vörösboros marhapörkölt, galuskával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-02-11 2 perc átlagos olvasási idő 0 8,544 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Vörösboros marhapörkölt, galuskával Hozzávalók (4 személyre): 1 kg marhacomb vagy -lapocka 4 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom 2 db paprika 1 db hegyes erős paprika 1 kávéskanál őrölt kömény só 2-3 teáskanál pirospaprika 1 evőkanál zsír A galuskához: 0,5 kg liszt 3 tojás só víz A húst, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk, a hagymákat apróra. A zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vízzel készre pároljuk. Közben többször zsírjára pirítjuk. Végül vörösborral beforraljuk. Közben a körethez a galuskát megfőzzük, majd kevés olajon meglocsoljuk. Majd kitálaljuk az ételt! Így egy hagyományosan magyar ételt készítettünk, mely ízletes, kiválóan tálalható és ínycsiklandozó. Bár azt gondolom mindenki evett már ilyet, de mégis azt mondom, kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Az emésztési panaszok oka az ételintolerancia Az emésztési panaszok oka az ételintolerancia Nem ritka, hogy évek óta tartó, gyógyszeres …
Szigorúbb fellépés jön az élelmiszer-hamisítók ellen Az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi az élelmiszer-biztonságot …