Főoldal Hírek Csőposta EGÉSZSÉG = ÉRTÉK! fórum

EGÉSZSÉG = ÉRTÉK! fórum

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,235
 ehaccp_topbanner3.jpg

MEGHÍVÓ az EGÉSZSÉG = ÉRTÉK! – a hazai organikus (ökológiaI, biológiai, bio)  élelmiszerek helye és  szerepe a társadalmi étkeztetésben című EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület által szervezett rendezvényre

 

Fővédnök:

Dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

 

 

Szakmai támogatók:

Magyar Biokultúra Szövetség

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

 

Helyszín:   Ferencvárosi Művelődési Központ

                   1097 Budapest, Haller út 27.

Időpont:    2018. október 6. 10-18 óráig

 

Nyilvántartási szám: SZTK-A-059631/2017.                      

Akkreditációs pontértéke: 10

 

 

Program:    

NAGYTEREM

 9:00-10:00   Regisztráció

10:00-10:30   Köszöntő:

  • Kállay Gáborné Ferencváros alpolgármestere
  • Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
  • Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

 

Megnyitó:

  • Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke

 

10:30-11:00   HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS  TEKINTETTEL A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE

  • Dr. Biró Krisztina, EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság – Egészségpolitikai Főosztály

 

11:00-11:30  A TUDATOS GYÓGYULÁS, avagy testi-lelki-szellemi törvényszerűségek a betegség és az   egészség hátterében

  • Dr. Darnói Tibor – holisztikus orvos

 

11:30-11:50   SZÜNET

 

11:50-12:20   Táplálkozás – Környezet- egészségügy – prevenció

  • Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa – DSC egyetemi tanár, az MTA Doktora

 

12:20-12:50   AZ organikus termelés lehetősége és gyakorlata Magyarországon Előírások az ökológiai ételek készítésére

  • Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

12.50-13.20   INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS I. rész – szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások

 

13:20-14:20  ÉLELMISZER BEMUTATÓ ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN

 

14:20-14:50   A környezeti hatások szerepe az egészségmegőrzésben– ÉLELMISZERBIZTONSÁG A RASFF RENDSZER TÜKRÉBEN

  • Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke

 

14:50-15:20   A táplálkozás szerepe aZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN

  • Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet

 

15:20-15:40   SZÜNET

 

15:40-16:10   INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS II. rész – szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások

  • Fit4Food2030 – TRANSZFORMATÍV HÁLÓZAT AZ ÉLELMEZÉSI RENDSZERÜNK FENNTARTHATÓSÁGÁÉRT – Szakál Diána – Msc. – Environmental Social Science Research Group

 

  ALLERGÉNMENTES ALAPANYAGOK BEILLESZTÉSE A NAPI ÉTKEZÉSBE!

  •  Tanács Attila – mesterszakács, fejlesztő séf – a MINDENMENTES Főzőiskola tulajdonosa

 

16.10-16.40   Az elhízás és az evészavarok terápiája Környezetpszichológiai eszközökkel

  • Forgács Attila dr. habil, egyetemi docens- BCE Társadalomtudományi Kar

 

16:40-17:00   HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLOZÁS OKTATÁSÁBAN – A MAI MAGYAR SZAKOKTATÁS HELYZETE

  • Dr. Oláh Ottília, élelmiszerkémikus, Gourmand Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakgimnázium, az ETE alelnöke

 

17:00-17:20   Mi (t) Evők legyünk?  – új kezdeményezések a társadalmi étkeztetésben

  • Magyarország Étele és az OKÉS Közétkeztetési Szakácsverseny tapasztalatai
  • Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

 

17:20-17:40  Kezünkben a jövő! a HAZAI ORGANIKUS ÉLELMISZEREK HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN

  • Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

 

17.40-18.00   KONZULTÁCIÓ

  • ZÁRSZÓ: Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

 

A program kísérő eseményei egész nap:

kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, programhoz kapcsolódó tanácsadások, konzultációk

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

7,81 milliárd forintot fordít a kormány az egészséges iskolai táplálkozásra

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolate…