Főoldal Hírek Csőposta EGÉSZSÉG = ÉRTÉK! fórum

EGÉSZSÉG = ÉRTÉK! fórum

8 perc átlagos olvasási idő
0
989
 ehaccp_topbanner3.jpg

MEGHÍVÓ az EGÉSZSÉG = ÉRTÉK! – a hazai organikus (ökológiaI, biológiai, bio)  élelmiszerek helye és  szerepe a társadalmi étkeztetésben című EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület által szervezett rendezvényre

 

Fővédnök:

Dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

 

 

Szakmai támogatók:

Magyar Biokultúra Szövetség

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

 

Helyszín:   Ferencvárosi Művelődési Központ

                   1097 Budapest, Haller út 27.

Időpont:    2018. október 6. 10-18 óráig

 

Nyilvántartási szám: SZTK-A-059631/2017.                      

Akkreditációs pontértéke: 10

 

 

Program:    

NAGYTEREM

 9:00-10:00   Regisztráció

10:00-10:30   Köszöntő:

  • Kállay Gáborné Ferencváros alpolgármestere
  • Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
  • Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

 

Megnyitó:

  • Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke

 

10:30-11:00   HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS  TEKINTETTEL A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE

  • Dr. Biró Krisztina, EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság – Egészségpolitikai Főosztály

 

11:00-11:30  A TUDATOS GYÓGYULÁS, avagy testi-lelki-szellemi törvényszerűségek a betegség és az   egészség hátterében

  • Dr. Darnói Tibor – holisztikus orvos

 

11:30-11:50   SZÜNET

 

11:50-12:20   Táplálkozás – Környezet- egészségügy – prevenció

  • Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa – DSC egyetemi tanár, az MTA Doktora

 

12:20-12:50   AZ organikus termelés lehetősége és gyakorlata Magyarországon Előírások az ökológiai ételek készítésére

  • Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

12.50-13.20   INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS I. rész – szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások

 

13:20-14:20  ÉLELMISZER BEMUTATÓ ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN

 

14:20-14:50   A környezeti hatások szerepe az egészségmegőrzésben– ÉLELMISZERBIZTONSÁG A RASFF RENDSZER TÜKRÉBEN

  • Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke

 

14:50-15:20   A táplálkozás szerepe aZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN

  • Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet

 

15:20-15:40   SZÜNET

 

15:40-16:10   INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS II. rész – szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások

  • Fit4Food2030 – TRANSZFORMATÍV HÁLÓZAT AZ ÉLELMEZÉSI RENDSZERÜNK FENNTARTHATÓSÁGÁÉRT – Szakál Diána – Msc. – Environmental Social Science Research Group

 

  ALLERGÉNMENTES ALAPANYAGOK BEILLESZTÉSE A NAPI ÉTKEZÉSBE!

  •  Tanács Attila – mesterszakács, fejlesztő séf – a MINDENMENTES Főzőiskola tulajdonosa

 

16.10-16.40   Az elhízás és az evészavarok terápiája Környezetpszichológiai eszközökkel

  • Forgács Attila dr. habil, egyetemi docens- BCE Társadalomtudományi Kar

 

16:40-17:00   HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLOZÁS OKTATÁSÁBAN – A MAI MAGYAR SZAKOKTATÁS HELYZETE

  • Dr. Oláh Ottília, élelmiszerkémikus, Gourmand Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakgimnázium, az ETE alelnöke

 

17:00-17:20   Mi (t) Evők legyünk?  – új kezdeményezések a társadalmi étkeztetésben

  • Magyarország Étele és az OKÉS Közétkeztetési Szakácsverseny tapasztalatai
  • Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

 

17:20-17:40  Kezünkben a jövő! a HAZAI ORGANIKUS ÉLELMISZEREK HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN

  • Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

 

17.40-18.00   KONZULTÁCIÓ

  • ZÁRSZÓ: Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

 

A program kísérő eseményei egész nap:

kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, programhoz kapcsolódó tanácsadások, konzultációk

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…