Csőposta EGÉSZSÉG = ÉRTÉK! fórum Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-09-25 8 perc átlagos olvasási idő 0 2,247 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr MEGHÍVÓ az EGÉSZSÉG = ÉRTÉK! – a hazai organikus (ökológiaI, biológiai, bio) élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben című EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület által szervezett rendezvényre Fővédnök: Dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Szakmai támogatók: Magyar Biokultúra Szövetség Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ 1097 Budapest, Haller út 27. Időpont: 2018. október 6. 10-18 óráig Nyilvántartási szám: SZTK-A-059631/2017. Akkreditációs pontértéke: 10 Program: NAGYTEREM 9:00-10:00 Regisztráció 10:00-10:30 Köszöntő: Kállay Gáborné Ferencváros alpolgármestere Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete Megnyitó: Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke 10:30-11:00 HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE Dr. Biró Krisztina, EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság – Egészségpolitikai Főosztály 11:00-11:30 A TUDATOS GYÓGYULÁS, avagy testi-lelki-szellemi törvényszerűségek a betegség és az egészség hátterében Dr. Darnói Tibor – holisztikus orvos 11:30-11:50 SZÜNET 11:50-12:20 Táplálkozás – Környezet- egészségügy – prevenció Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa – DSC egyetemi tanár, az MTA Doktora 12:20-12:50 AZ organikus termelés lehetősége és gyakorlata Magyarországon Előírások az ökológiai ételek készítésére Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. 12.50-13.20 INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS I. rész – szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások 13:20-14:20 ÉLELMISZER BEMUTATÓ ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN 14:20-14:50 A környezeti hatások szerepe az egészségmegőrzésben– ÉLELMISZERBIZTONSÁG A RASFF RENDSZER TÜKRÉBEN Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke 14:50-15:20 A táplálkozás szerepe aZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet 15:20-15:40 SZÜNET 15:40-16:10 INNOVÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS II. rész – szolgáltatásokat, projekteket és termékeket bemutató előadások Fit4Food2030 – TRANSZFORMATÍV HÁLÓZAT AZ ÉLELMEZÉSI RENDSZERÜNK FENNTARTHATÓSÁGÁÉRT – Szakál Diána – Msc. – Environmental Social Science Research Group ALLERGÉNMENTES ALAPANYAGOK BEILLESZTÉSE A NAPI ÉTKEZÉSBE! Tanács Attila – mesterszakács, fejlesztő séf – a MINDENMENTES Főzőiskola tulajdonosa 16.10-16.40 Az elhízás és az evészavarok terápiája Környezetpszichológiai eszközökkel Forgács Attila dr. habil, egyetemi docens- BCE Társadalomtudományi Kar 16:40-17:00 HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLOZÁS OKTATÁSÁBAN – A MAI MAGYAR SZAKOKTATÁS HELYZETE Dr. Oláh Ottília, élelmiszerkémikus, Gourmand Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakgimnázium, az ETE alelnöke 17:00-17:20 Mi (t) Evők legyünk? – új kezdeményezések a társadalmi étkeztetésben Magyarország Étele és az OKÉS Közétkeztetési Szakácsverseny tapasztalatai Asztalos István – elnök, ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 17:20-17:40 Kezünkben a jövő! a HAZAI ORGANIKUS ÉLELMISZEREK HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök 17.40-18.00 KONZULTÁCIÓ ZÁRSZÓ: Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök A program kísérő eseményei egész nap: kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, programhoz kapcsolódó tanácsadások, konzultációk
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Újabb értékekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, …
Új gyártósort adtak át a HELL szikszói üzemében A kormány arra törekszik, hogy a munkát terhelő adók csökkentése, a szakképzés fejlesztése és …