Főoldal Hírek Átólzéig Több hagyományos magyar ételt a közétkeztetésbe!

Több hagyományos magyar ételt a közétkeztetésbe!

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,273
 ehaccp_topbanner3.jpg

 

Több hagyományos magyar ételt a közétkeztetésbe!

 

El kell oszlatni azt a tévhitet, hogy a hagyományos magyar ételek egészségtelenek. A helyben termelt, megfelelő technológiával előállított, tradicionális receptúra alapján elkészített magyar ételek ma is megállják a helyüket – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár azon a megbeszélésen, ahová a vendéglátás és a közétkeztetés szakmaközi szervezeteinek képviselői kaptak meghívást a szaktárcától.

Az államtitkár a megbeszélésen részt vett szakmaközi szervezetek képviselőivel az ágazat terveiről, jövőbeni elképzeléseiről, a további fejlődés irányairól, valamint az ezt megalapozó együttműködés lehetőségeiről beszélt. Zsigó Róbert úgy fogalmazott: a kormány célja, hogy a közétkeztetésbe minél több helyben termelt, kiváló minőségű magyar élelmiszerből készítsenek hagyományos magyar ételeket. Ebben számít a vendéglátás és a közétkeztetés szakmaközi szervezeteinek tapasztalataira és támogatására.

A szakmaközi szervezetek ágazatuk gondjait és a lehetséges megoldásokat vázolva egyebek mellett egyetértettek az államtitkárral abban, hogy szélesebb társadalmi összefogás szükséges a hazai étkezési kultúra javításához.

(FM Sajtóiroda)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…