Átólzéig Több hagyományos magyar ételt a közétkeztetésbe! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-25 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,113 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Több hagyományos magyar ételt a közétkeztetésbe! El kell oszlatni azt a tévhitet, hogy a hagyományos magyar ételek egészségtelenek. A helyben termelt, megfelelő technológiával előállított, tradicionális receptúra alapján elkészített magyar ételek ma is megállják a helyüket – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár azon a megbeszélésen, ahová a vendéglátás és a közétkeztetés szakmaközi szervezeteinek képviselői kaptak meghívást a szaktárcától. Az államtitkár a megbeszélésen részt vett szakmaközi szervezetek képviselőivel az ágazat terveiről, jövőbeni elképzeléseiről, a további fejlődés irányairól, valamint az ezt megalapozó együttműködés lehetőségeiről beszélt. Zsigó Róbert úgy fogalmazott: a kormány célja, hogy a közétkeztetésbe minél több helyben termelt, kiváló minőségű magyar élelmiszerből készítsenek hagyományos magyar ételeket. Ebben számít a vendéglátás és a közétkeztetés szakmaközi szervezeteinek tapasztalataira és támogatására. A szakmaközi szervezetek ágazatuk gondjait és a lehetséges megoldásokat vázolva egyebek mellett egyetértettek az államtitkárral abban, hogy szélesebb társadalmi összefogás szükséges a hazai étkezési kultúra javításához. (FM Sajtóiroda)
A kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
A sertés- és mangalicafogyasztást népszerűsítik Kampányt indít a sertés- és mangalica fogyasztás népszerűsítésének érdekében nagyböjt kezdetéig az Agrárminisztérium (AM), …
A ketchup-helyzetet mérte fel ezúttal a Nébih Ketchupokat vizsgáltak a legújabb Szupermenta teszt során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A …