Főoldal Hírek Átólzéig Családi kirándulások télen?

Családi kirándulások télen?

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,471
 ehaccp_topbanner3.jpg

Családi kirándulások télen?

 

Egy napsütéses téli hétvégén érdemes jó melegen felöltözni és a családdal kimozdulni a levegőre. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, amiket érdemes célba venni, ha gyerekekkel utazunk. 

Ha erdőben sétálnánk, érdemes előtte tájékozódni az adott erdészet honlapján a tanösvények hosszáról, szezonális elérhetőségéről és nehézségi szintjétől. Vegyünk célba olyan helyeket, ahol erdei játszótér vagy erdei iskola is van, mint például a budai Normafa, a visegrádi Mogyoróhegy vagy a Szalajka-völgy.

 

Több nemzeti parkban üzemelnek télen is a kisvasutak, és a kilátók, de ezek téli nyitva tartása eltérhet a nyáritól. A hegycsúcsokról télen jobb a kilátás, mivel a fák lombjai nem takarják el a látványt. 

Jó úti célok lehetnek még ilyenkor a várak is, a Diósgyőrit például épp most újították fel. Mellette, Lillafüreden pedig a Szent István barlangot és a függőkertet szintén. 

Ha már a barlangoknál járunk a Bakony-Balaton Geopark barlangjai, a budapesti Pálvölgyi-cseppkőbarlang és az Aggteleki-cseppkőbarlang is izgalmas hely a gyerekek számára, ahol a látvány és a séta mellett tanulhatnak is valamit. Emellett az említett barlangok levegője az egészségre is pozitív hatással van

Gyerekekkel örök legjobb program az állatkert, amik télen is látogathatók, főleg, hogy a legtöbbnek vannak fedett ismeretterjesztő kiállításai is. A Tisza-tavi Ökocentrum, a hortobágyi Állatpark vagy a Madárkórház, a Nyíregyházi Állatpark, a Szegedi és Budakeszi vadasparkok, a Bivalyrezervátum, a bőszénfai Szarvasfarm, a veresegyházi Medveotthon vagy a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Tropicarium közül bármelyik remek program az egész családnak.

Családi biciklitúrára is sokfelé mehetünk. A tisza-tavi, a balatoni, és a fertő-tavi kerékpárutak népszerűek és könnyűek, kevés emelkedővel. Ezeken a helyeken össze is köthetjük a bringázást egy hajótúrával, vagy, ha kellően hideg van, akkor egy túrával a befagyott tavon. Természetesen csak szakavatott vezetővel, de úgy viszont ritka és felejthetetlen élmény.

 

Itthon.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában

Zágráb/Ljubljana, 2024. június 18., kedd (MTI) – Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfj…