Főoldal Hírek Átólzéig Az alábbi ételektől garantáltan jobban fog aludni

Az alábbi ételektől garantáltan jobban fog aludni

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,194
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az alábbi ételektől garantáltan jobban fog aludni

 

Egy nemrégen végzett amerikai felmérés szerint a lakosság 63 százaléka nem elégedett hétköznapi alvási mennyiségével és minőségével. Ennek oka lehet a stresszes környezet, a nehéz munka, azonban a nem megfelelő alvás hosszú távon olyan súlyos egészségügyi problémákat okozhat, mint a szívbetegségek vagy a depresszió. A Fox News cikke szerint néhány étel fogyasztásával azonban javíthat alvási minőségén. 

 
 
 
A hal gazdag a triptofánban, ami egy olyan aminosav, ami megemeli a szerotonin szintet, ami pedig a megfelelő szintű melatonin nevű hormon termelődéséhez szükséges. Ez utóbbi felelős az ébrenléti és az alvási ciklusok megfelelő váltakozásáért.
 
Régi mondás, hogy elalvás előtt igyon meg egy pohár meleg tejet, amitől jobban fog tudni aludni. A tejtermékek, a joghurt, a tej és a sajt gazdag melatonin-termelő kalciumban, márpedig azt már számos tanulmány kimutatta, hogy a kalcium-hiány megnehezíti az elalvást. 
A cseresznye az egyik azon kevés ételek közül, amelyek melatonint tartalmaznak. A banánban található kálium és magnézium pedig szintén segítenek a pihentető alvásban. A dió szintén gazdag magnéziumban és kalciumban.
 

OrientPress Hírügynökség (OPH) / Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…