Főoldal Hírek Átólzéig Faszénen sült csirkefonat, lilahagymás salátával

Faszénen sült csirkefonat, lilahagymás salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,156
 ehaccp_topbanner3.jpg

Faszénen sült csirkefonat, lilahagymás salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 0,8 kg csirkemell
  • 5 dkg fokhagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 1 dkg só.
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 db paradicsom
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 5-8 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • Frissen őrölt bors

 

A csirkemellet vastagabb szeletbe vágjuk, majd újra elvágjuk három felé, de úgy, hogy a csíkokat az egyik oldalán még összetartsa, összefonjuk, mintha csak hajat fonnánk. Majd fogvájóval, vagy nyárstűvel megtűzzük, sózzuk, borsozzuk, majd faszénparázson pirosra sütjük.

Közben a saláta alapanyagait összevágjuk, és összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

Így egy egészséges ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban a fonásnak köszönhetően mégis egy kissé különleges.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…