Főoldal Hírek Átólzéig Faszénen sült csirkefonat, lilahagymás salátával

Faszénen sült csirkefonat, lilahagymás salátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,253
 ehaccp_topbanner3.jpg

Faszénen sült csirkefonat, lilahagymás salátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 0,8 kg csirkemell
  • 5 dkg fokhagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 1 dkg só.
  • 2 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 db paradicsom
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 5-8 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • Frissen őrölt bors

 

A csirkemellet vastagabb szeletbe vágjuk, majd újra elvágjuk három felé, de úgy, hogy a csíkokat az egyik oldalán még összetartsa, összefonjuk, mintha csak hajat fonnánk. Majd fogvájóval, vagy nyárstűvel megtűzzük, sózzuk, borsozzuk, majd faszénparázson pirosra sütjük.

Közben a saláta alapanyagait összevágjuk, és összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

Így egy egészséges ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban a fonásnak köszönhetően mégis egy kissé különleges.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A FINO fenntarthatósági törekvései

Az elmúlt évek során a FINO számos lépést tett a fenntarthatóság érdekében, különösen a ny…