Főoldal Hírek Átólzéig Brigitte Bardot az élő állatok tollfosztásának betiltását kéri Magyarországtól és Lengyelországtól

Brigitte Bardot az élő állatok tollfosztásának betiltását kéri Magyarországtól és Lengyelországtól

5 perc átlagos olvasási idő
0
2,166
 ehaccp_topbanner3.jpg

Brigitte Bardot az élő állatok tollfosztásának betiltását kéri Magyarországtól és Lengyelországtól
 

 Brigitte Bardot a magyar és a lengyel miniszterelnöknek címzett nyílt levélben kérte az élő kacsák és libák tollfosztásának betiltását – adta hírül csütörtökön a francia filmszínésznő állatvédő alapítványa.

    Az ügy előzménye, hogy a tollkabátokat forgalmazó Moncler luxusmárka gyártási gyakorlatának olaszországi botránya kapcsán a France2 francia közszolgálati televízió híradója december 4-én riportot közölt arról, hogy Franciaországban csak feldolgozott szárnyasok tollát használják fel kabátok gyártására.

    A több mint öt perces anyagban (https://www.youtube.com/watch?v=-TAMlt2NwdI) a kommentár szerint állatvédő aktivisták által “néhány évvel ezelőtt” titokban készült felvételeket is bemutattak magyarországi és lengyelországi liba- és kacsatelepekről, ahol a tollfosztást élő állatokon végzik. Ez pedig tiltott tevékenységnek számít az Európai Unióban.

 

    A France2 televízió múlt héten “szörnyű képeket mutatott be, amelyeket lengyel és magyar telepeken forgattak, és azokon méltatlan és felháborító körülmények között láthatók tolluktól megfosztott libák” – írta levelében a visszavonult filmsztár, aki több évtizede kizárólag állatvédő alapítványával foglalkozik.

    “Ezt a barbár tevékenységet, amely komoly sérüléseket és nagyon nagy fájdalmat okoz a szárnyasoknak, akár évente négyszer is megismételhetik” – hívta fel a figyelmet Bardot. “A sebeket gyorsan így-úgy bevarrják azok, akiknek az a dolga, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legnagyobb mennyiségű tollat tépjenek ki” – tette hozzá az egykori filmsztár az alapítványa által közzétett levélben.

    Brigitte Bardot emlékeztetett arra, hogy Magyarország és Lengyelország is aláírta a tenyésztés céljából tartott állatok védelméről szóló európai egyezményt. 

    “Be kell, hogy tiltsák ezt az elvetemült és tűrhetetlen gyakorlatot egy európai uniós országban, amelynek példát kell mutatnia ebben az embertelen világban … Ha egy ország ratifikálta a szerződést, akkor az a minimum, hogy azt tiszteletben tartja!” – írta Bardot az Ewa Kopacz lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek címzett levelében. Az alapítvány honlapján a levél Lengyelországnak küldött változatát tették közzé, amely szerint a tollfosztások nyolcvan százalékát még mindig élő libákon és kacsákon végzik a világban.

 

MTI/Internet

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…