Főoldal Hírek Csőposta Bevásárlás a strandon, kertmozi az áruházban

Bevásárlás a strandon, kertmozi az áruházban

11 perc átlagos olvasási idő
0
178
 ehaccp_topbanner3.jpg

A szakemberek idén remek vízminőséget és szuper szezont várnak a Balatonnál, amire az elmúlt évekhez hasonlóan a Tesco is kiemelten készül. Az áruházlánc a tó körüli boltjaiban extra munkaerővel biztosítja a megnövekedett forgalom zökkenőmentes kiszolgálását, de azoknak sem kell aggódniuk, akik nem bevásárlással tervezik tölteni a nyaralás idejét – a szükséges élelmiszereket és egyéb háztartási eszközöket a Balatonon és környékén tavaly óta már házhozszállítással is megrendelhetik a Tesco Otthonról szolgáltatásnak köszönhetően. Az egész napos strandolás után pedig több áruház parkolójában is kertmoziban szórakozhatnak az érdeklődők.

Az egyik legnépszerűbb hazai vakációs desztináció vitathatatlanul a Balaton, nem telhet el úgy nyár, hogy legalább egy gyors strandolás, lángossal és fagyival megbolondítva ne férjen bele. Az árak emelkedésével sokan vannak azonban, akik – főleg hosszabb, több napos tóparti tartózkodás esetén – inkább beszerzik a hozzávalókat és a nyaralóban főznek, házilag grilleznek, vagy csak gyorsan összedobják a strandra indulás előtt az aznapra szánt falatokat.

Több ezer vásárló, még több kolléga

Jól látszik ez a tendencia a Tesco siófoki áruházának forgalmán is, hiszen a tavaly nyári szezonban az összes magyarországi vásárló közel 2 százaléka ebben az üzletben fordult meg, és a kiszállító kollégák is több mint 3000 online leadott rendelést vittek házhoz a nyári hónapokban.

A megnövekedett forgalomra az áruházlánc idén is plusz munkaerővel készül – évek óta lehetősége van a Tesco áruházi munkatársainak, hogy kéthetes turnusokban a Balaton környéki boltokban támogassák a helyi kollégák munkáját. Ebben az időszakban a vállalat biztosítja számukra a szállást, illetve az utazás költségét is megtéríti. 2023-ban több mint 80 tescós jelentkezett a „Vár a Balaton!” programra, ami kiegészül további közel 50 fővel, akik belső ajánlás útján csatlakoznak a tóparti csapatokhoz.

Paradicsom, uborka, gumimatrac

A legnépszerűbb termékek listáját toronymagasan vezetik a lecsó legfontosabb alapanyagai, de ezen kívül jól fogynak még a kerti grillezéshez szinte alapvető élelmiszerek, mint a csirkemell, a cukkini vagy a burgonya. A nyár nagy kedvence, a görögdinnye is épp, hogy csak kiszorult a top 10-ből a tavalyi siófoki bevásárlások alapján.

A vásárlók ráadásul a Tesco sárga nyilával jelzett árcsökkentett 2000 terméket tartalmazó választékában szezonális termékeket, például grillkolbászokat és akár vega szejtánt is találnak. A hagyományos bevásárlás is kicsit könnyebb lehet az áruházlánc üzleteiben, hiszen az immár több mint egy éve tartó Árgarancia programban mintegy 600 alapvető élelmiszer és háztartási cikk árát tartja tartósan alacsonyan a Tesco, és folyamatosan ellenőrzi azokat. A hűségkártyával rendelkezők ezenkívül hetente jellemzően 20 közkedvelt terméket találnak a Tesco polcain és online bombaáron, melyek közül több termék is nagy, 50 százalékot is meghaladó árengedménnyel vásárolható meg. Emellett hetente mintegy 1000, jelentős árkedvezménnyel kapható termék közül válogathatnak a „Clubcarddal olcsóbb” program keretében. Mindezeken túl a nyugdíjasok minden kedden 5 százalék kedvezményt kapnak a vásárlásuk végösszegéből, ha használják Clubcardjukat.

Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek bár a hűtőszekrényük tele, de a legfontosabb strand kellékek otthon maradtak. Hat Balatonhoz közeli áruházban (Sümeg, Zirc, Veszprém, Tapolca, Balatonboglár és Siófok) ugyanis külön sátorral várja a Tesco a nyaralókat, ahol a kínálatban a kerti bútortól a grillezés-bográcsozás legfontosabb eszközein át, a legnépszerűbb strand felszerelések, például vízi pisztoly, napernyő vagy gumimatrac is megtalálható.

Bevásárlás a strandról? Naná!

Nemcsak az ott élőknek, de a tó partján nyaralóknak is egyre fontosabb, hogy vásárlásaikat könnyen, gyorsan és kényelmesen tudják intézni, minél több időt hagyva ezáltal a pihenésre. A Tesco ezért azoknak is készült megoldással, akik ragaszkodnak a jól bevált termékekhez, de a bevásárlás helyett szívesebben töltik strandolással, kirándulással vagy kertészkedéssel a nyaralást. A Tesco Otthonról online szolgáltatás a Balaton környékét teljesen lefedve érhető el, az áruházlánc 73 településen csaknem 70 ezer címre viszi ki az interneten a Tesco Otthonról felületén vagy az online applikációban leadott rendeléseket a siófoki, tapolcai és veszprémi üzletekből.

Ha Balaton, akkor kertmozi

A régi nyaralások emlékét idézi a balatoni települések megunhatatlan kertmozija, ami még mostanáig is népszerű idősek és fiatalok körében egyaránt. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a vásárlók idén is mozizhatnak 3 balatoni Tesco áruháznál – júliusban és augusztusban a balatonboglári, keszthelyi, valamint a veszprémi boltok parkolója alakul át ideiglenes filmszínházzá.

Sajtóközlemény/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…