Főoldal Hírek Ajánló Befejeződtek a Hilton felújítási munkálatai

Befejeződtek a Hilton felújítási munkálatai

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,409
 ehaccp_topbanner3.jpg

        Befejezte a Danubius csoport több mint 600 millió forintos beruházással a Hilton Budapest szálloda új recepciójának kialakítását – közölte a szállodaüzemeltető Danubius Hotels Zrt. az MTI-vel.


    A beruházás során a sziklába bányászati munkával süllyesztett aknán keresztül két összesen 26 személyes hidraulikus felvonó szállítja a vendégeket a várfal tövétől az újonnan kialakított vendégfogadó térbe. Az új kialakításnak köszönhetően eddig nem látogatható terek nyíltak meg és váltak a szálloda szerves részévé. 


    A közlemény szerint a Budavári Önkormányzat már korábban szorgalmazta, hogy a vár területén minimálisra csökkenjen a buszforgalom, így a Hilton Budapest szálloda számára is megoldandó feladattá vált, hogy buszos vendégei részére a lehető legkényelmesebbé tegye az érkezéssel, illetve távozással együtt járó ki- és beszállást. 


    A cégcsoport másik szállodájában, Hévízen is befejeződtek a Danubius Health Spa Resort Aqua szálloda felújítási munkálatai. A közel 200 millió forintos beruházással megújultak a szálloda közösségi terei. Átépítették a bárt, a hall vizes blokkját, a gyógyászat és liftelőtér burkolatát, illetve egy új látványelemmel, egy fali installációs vízeséssel gazdagodott a szálloda.


    A fogadótér újjáépítését megelőzően, tavaly a szállodai szobák egy részét is felújították. A modern stílusban újjászületett hatodik és hetedik emeleti szobák igényes berendezéssel várják a vendégeket.  


    A tájékoztatás szerint a munkálatok miatt csökkent a foglaltság a Hilton Budapest szállodában az előző évhez képest, mintegy 10 százalékkal. Ezt azonban ellensúlyozta a 16,4 százalékos átlagárnövekedés, aminek közel a fele a felújított szobáknak köszönhető. 


    A Danubius Magyarország legnagyobb szállodalánca 23 saját tulajdonú szállodát (több mint 5500 szobát) üzemeltet, köztük a Hilton Budapestet és a Gellért Hotelt, valamint a Gundel éttermet. Emellett többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai szállodának.

 

MTI/Hilton BP

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…