Átólzéig Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2023-05-30 4 perc átlagos olvasási idő 0 85 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A versenyt idén rendezték meg először, egyben Magyarország első bonbon versenye is volt. A verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital, és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése; továbbá a hazai kézműves csokoládés műhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása volt. Az év pálinkás bonbonja a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda feketecseresznye-málna pálinkabonbonja lett, amely elnyerte a legjobb krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbon címét is. Külön díjazták az év gyümölcséből, azaz a meggyből készült pálinkás édességet, a legjobb meggypálinkás bonbon a dunaharaszti Dantoni Chocolate meggypálinkás mámor fantázianevű bonbonja lett. A legeredményesebb nevező díját pedig a pécsi Heaven’s Chocolate Kft. és a balatonlellei Csilli Choco Bons érdemelte ki – közölték a szervezők. A versenyre Magyarországon működő vállalkozások nevezhettek, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatták fel. Nevezni lehetett krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal; és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy, külön bírálták a meggypálinka felhasználásával készült édességeket. Utóbbiból 41, az egyéb pálinkák felhasználásával készült bonbonból 66 darabot neveztek be. A mintákat 50 pontos rendszerben bírálta a hattagú, főként cukrászmesterekből álló zsűri, figyelve azok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást. OPH/Pixabay Nyolc érmet szereztek a magyarok az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon Több a vendég és kevesebb a bűncselekmény az Oktoberfesten Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe Feketeribizlis-tonkababos sütemény lett idén Budapest desszertje
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton – tájékoztatták …
Ez ütős lesz: Szakmai nap a múzeumban Az elmúlt években oly sokszor hallottuk a kérdést, hogy: mit tesznek értünk a szakmai …