Színes Csaknem felére csökkent az üdítőitalok cukor- és kalóriatartalma Magyarországon Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2021-04-29 4 perc átlagos olvasási idő 0 247 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Az elmúlt tíz évben jelentősen, 43 százalékkal csökkent a magyarországi üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség tagvállalatainak önkéntes vállalásai nyomán – közölte a szövetség kedden az MTI-vel. Azt írták, a meglévő receptúrák átalakításával, illetve új, innovatív termékek bevezetésével a csökkentett kalória tartalmú és kalóriamentes italok aránya 23 százalékról 57 százalékra emelkedett az alkoholmentes italkategórián belül 2010 és 2020 között. Mindemellett a cégek tudatos fogyasztásra ösztönzik a fogyasztókat, hogy egyre többen válasszák az alacsony energia tartalmú vagy kalóriamentes italokat – tették hozzá. Az üdítőitalokból bevitt kalória mindössze 2-3 százaléka a magyarországi fogyasztók által átlagosan bevitt, teljes energia (kalória) mennyiségének – hívták fel a figyelmet. „A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség által tett önkéntes vállalás az üdítőitalok cukor- és kalóriacsökkentésére egy figyelemreméltó hosszú távú célkitűzés. Példaértékű az a munka és céltudatosság, melyet a szövetség tagjai, így a hazai és nemzetközi vállalatok képviselői mutattak és mutatnak a vállalás megvalósulása érdekében. Mindez magában foglalja az új, innovatív technológiák alkalmazását és a folyamatos termékfejlesztést, mellyel jelentős mértékben erősítik a hazai élelmiszer-feldolgozó ágazat versenyképességét is” – idézték a közleményben Nagy István agrárminisztert. OPH/MTI/Pixabay Nyolc érmet szereztek a magyarok az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon Több a vendég és kevesebb a bűncselekmény az Oktoberfesten Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe Feketeribizlis-tonkababos sütemény lett idén Budapest desszertje
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
A Liszt Ferenc repülőtéren februárban több mint 620 ezer utas fordult meg A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren februárban 620 199 utas fordult meg, ami több mint …
2018 kimagasló éve a magyarországi légi közlekedésnek Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár szakmai elismeréseket adott át a nemzetközi polgári repülés napja …