Főoldal Hírek Színes AM-államtitkár: a téli szezonális ellenőrzésen 8,1 millió forint bírságot szabtak ki

AM-államtitkár: a téli szezonális ellenőrzésen 8,1 millió forint bírságot szabtak ki

3 perc átlagos olvasási idő
0
197
 ehaccp_topbanner3.jpg

A téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésen 8,1 millió forint bírságot szabtak ki – mondta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

    Erdős Norbert hozzátette: olyan gasztronómiai termékeket vizsgáltak, amelyek karácsonykor és szilveszterkor keresettek, így például húst (friss, főtt és pácolt húsokat), virslit, szaloncukrot és pezsgőt.

    A termékeknél érzékszervi és 176 esetben laboratóriumi vizsgálat is történt, utóbbiról elmondta, hogy 38 esetben darált diót, 41 esetben mákot, 20-20 alkalommal pedig virslit, bejglit és kókuszreszeléket is ellenőriztek.

    A dió vizsgálatánál szerezték a legrosszabb tapasztalatot: a 38 ellenőrzött tételből 12-nél találtak problémát, ezek majdnem fele importtermék volt, amely részben Ukrajnából, részben az Egyesült Államokból, részben pedig Moldovából érkezett.

    Az államtitkár ezért elrendelte a dió célellenőrzését.
    A téli szezonális ellenőrzésen 649 vendéglátóhelyet vizsgáltak. A legkirívóbb eset egy Komárom-Esztergom megyében található koreai vendéglátóhely volt, ahol 136 jelöletlen terméket találtak, ezért annak működését felfüggesztették.

    Erdős Norbert elmondta, hogy a következő szezonális ellenőrzés április környékén, húsvétot megelőzően várható.

OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Keresik a magyarok kedvenc házi süteményeit

Új fejezettel folytatódik a Mit eszik az ország? gasztrofelmérés: itt a nagy sütikörkép!Me…