Színes Almából fogyasztunk legtöbbet a télen Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-12-19 2 perc átlagos olvasási idő 0 938 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A téli időszakban a gyümölcsök közül az almát részesíti előnyben a magyar lakosság – mondta a Magyar Hírlapnak Ledó Ferenc, a zöldség-gyümölcs ágazat országos szakmaközi szervezetének, a FruitVeB Hungarynak az elnöke. A hétfői számban megjelent nyilatkozatából az is kiderül, hogy a lakossági fogyasztás fedezéséhez nincs szükség importra, köszönhetően a kiváló minőségű és nagy mennyiségű termésnek. Az alma termelése éves szinten meghaladja a kétszázezer tonnát, a fogyasztás pedig nagyjából száznyolcvan- és kétszázezer tonna között mozog. Ledó Ferenc kiemelte, hogy népszerűek a déligyümölcsök is, amelyeket általában Olaszországból, Spanyolországból és Görögországból importálnak. Az adatok szerint továbbra is kilencven kilogramm gyümölcsöt vásárolnak a hazai háztartások évente. Az ideális fogyasztási mennyiség százhúsz kilogramm lenne – tette hozzá az elnök. OPH/MTI Kép: pixabay.com Új trend a szörppiacon: fókuszban az egészségtudatosság Vastagbélrák szűrése vérvizsgálattal Gourmet: új lendület a gasztronómiában MÁV-Volán: népszerűek a vármegye- és országbérletek Az infláció letöréséről egyeztetett a GVH élelmiszeripari és kereskedelmi szakmai szervezetekkel
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Megnyitnak öt budapesti strandfürdőt a hétvégén Öt budapesti strandfürdőt megnyitnak május 30-án, a hatodikat pedig június 15-én – jelentette be …
Szürkemarhák és belőlük készült ételek fesztiválja Finom szürkemarha ételekkel, népzenei- és kulturális programokkal, hamisítatlan vidéki hangulattal, díjnyertes szürkemarhákkal, klasszikus finomságokkal …