Főoldal Hírek Átólzéig Görög saláta

Görög saláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,424
 ehaccp_topbanner3.jpg

Görög saláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kisebb uborka
  • Néhány salátalevél
  • 300 g fetasajt
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 kiskanál oregáno
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • 1 marék zöld és fekete olivabogyó
  • bors

 

A zöldségeket megmossuk, majd a paprikát, a paradicsomot, az uborkát kockákra, a lilahagymát karikákra aprítjuk. A salátaleveleket leszárítjuk. A fetát lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. Az ecetet kikeverjük az oregánoval, kevés sóval és borssal, végül elkeverjük benne az olivaolajat. A salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a fetát és megszórjuk az olivabogyókkal. Az egészet leöntjük az öntettel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…