Főoldal Hírek Átólzéig Görög saláta

Görög saláta

2 perc átlagos olvasási idő
0
813
 ehaccp_topbanner3.jpg

Görög saláta

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kisebb uborka
  • Néhány salátalevél
  • 300 g fetasajt
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 kiskanál oregáno
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • 1 marék zöld és fekete olivabogyó
  • bors

 

A zöldségeket megmossuk, majd a paprikát, a paradicsomot, az uborkát kockákra, a lilahagymát karikákra aprítjuk. A salátaleveleket leszárítjuk. A fetát lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. Az ecetet kikeverjük az oregánoval, kevés sóval és borssal, végül elkeverjük benne az olivaolajat. A salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a fetát és megszórjuk az olivabogyókkal. Az egészet leöntjük az öntettel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Nem állunk valami jól hagymafronton

Technológiai okokból kevés a hagyma, de ha lenne is elég, az import egyelőre lenyomja a ma…