Főoldal Hírek Ajánló A VEGÁNságról másként – Chef Workshop

A VEGÁNságról másként – Chef Workshop

6 perc átlagos olvasási idő
0
112
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) július 1-én tartotta meg soron következő taggyűlését, melyet az egyre jobban terjedő és a Séfek elé kihívásokat helyező vegán életmód jegyében rendeztek meg.

A taggyűlés a szokásos forgatókönyv szerint zajlott, mely alapján átbeszélésre került az Egyesület szervezésében megvalósuló Magyarország étele szakácsverseny, valamint a hozzá köthető Szamos Tányérdesszert verseny, a Szakma Ifjú Mestere verseny és a Magyarország díszasztala verseny is. A tagság minden részletre kiterjedően válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Ezek után Asztalos István elnök ismertette az idei évre tervezett programokat, melyek között a jótékonysági főzés és a #vadateszem kampány is megtalálható. Utóbbival kapcsolatban kréte a Séfeket, hogy kapcsolódjanak majd abba.

Innentől a vegánság, mint életmód került a középpontba, ugyanis Halom BorBála az aFalafel fasírtgolyóit mutatta be a jelenlévőknek, valamint válaszolt a felmerülő több tucat kérdésre. Megtudtuk, hogy a humusz több mint 7000 éves múltra tekint vissza, a szó jelentése csicseriborsó. Az aFalafel egy gondosan válogatott, természetes növényi alapanyagokból készült vegán falafel por. Variálhatod kedved szerint, lehet főétel egy laza salátával, vagy készíthetsz hozzá mártogatóst, de eheted köretnek is akár főzelékhez, vagy húsmentes töltött paprikához is tökéletes.

A taggyűlésen következőként Blendea Károly és Lajos Laura kapott szót, akik a Yesmama kínálatából a vegán sonkákat, szalámikat-, valamint a Gusto Gouda és görög fehér sajtjait mutatta be.

Elmondták, hogy a húsmentes szalámi a legjobb klasszikus szendvicshez, de érdemes pizzára is feltenni, vagy olasz saláta alapanyagaként használni. Grillezhető, süthető vagy pirítható is.

A Gusto sajtok pedig tökéletes megfelelői lehetnek a hagyományos állati eredetű sajtoknak, ráadásul azok használata használata megegyezik a hagyományosével, annyi különbséggel, hogy használatukkal megfelelünk a vegán étrendet folytatók igényeinek is.

A gyűlés kóstolóval folytatódott, ahol növényi eredetű alapanyagokból készülő ételeket kóstolhattak a jelenlévők. Az ételt alkotó séfek szándéka az volt, hogy bizonyítsák egy egyszerű pizza, vagy tésztaétel is elkészíthető növényi alapanyagokból olyan egyszerűen, hogy azzal nem szükséges terhelni a személyzetet, de mégis egy újabb piaci igényt elégíthetünk ki az odafigyelésünkkel.

A rendezvény kávéztatásáról a NiKa Cafe, míg a szörpökről a Karcagi ízek szörpök gondoskodtak.

A következő taggyűlés -a szokásos nyári szünetet követően- szeptemberben kerül megrendezésre.

Még több képért kattints ide>>>

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

A népi mesterségek és a fenntarthatóság a fő témája a Krisna-völgyi búcsúnak, amelyet júli…