Főoldal Hírek Átólzéig A munkanélküliség árt az egészségnek

A munkanélküliség árt az egészségnek

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,055
 ehaccp_topbanner3.jpg

A munkanélküliség árt az egészségnek

 

Ismert, hogy az egészséges ételek fogyasztása, a rendszeres testmozgás és a káros szenvedélyektől való tartózkodás mind jót tesz az egészségnek, arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy a munka legalább ilyen jó hatással van rá. A szakemberek szerint ugyanis a munkanélküliség mind a mentális, mind a fizikális egészségre káros hatással van – írja a Fox News.

A munkanélküliség legtöbb egészségre káros hatásának fő forrása a bevételek csökkenése miatti stressz, hiszen a lakhatást, az étkezést és általában a megélhetést továbbra is fedezni kell valamiből. Emellett a vékony pénztárca következtében kevesebb forrás jut az egészséges életmód feltételeinek biztosítására is. 

Ami a mentális állapotot illeti, a munkahely elvesztése mindig megkérdőjelezi az egyén értékét, úgy érezheti, nem tud hasznos dolgot tenni, ami lehangolt állapothoz, súlyosabb esetben, hosszabb ideig tartó munkanélküliség során depresszióhoz vezethet. 

Azonban, ha idejét a munkakeresés mellett mozgásra, és rendszeres étkezésre fordítja, sokat tehet azért, hogy mind mentálisan, mind fizikálisan átvészelje a munkanélküliség időszakát. 

 

OrientPress Hírügynökség (OPH) / Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Kihirdették a debreceni borverseny győzteseit

Hét kategóriában hirdették ki a debreceni városi borverseny idei győzteseit szerdán, a hel…