Főoldal Hírek Átólzéig A munkanélküliség árt az egészségnek

A munkanélküliség árt az egészségnek

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,011
 ehaccp_topbanner3.jpg

A munkanélküliség árt az egészségnek

 

Ismert, hogy az egészséges ételek fogyasztása, a rendszeres testmozgás és a káros szenvedélyektől való tartózkodás mind jót tesz az egészségnek, arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy a munka legalább ilyen jó hatással van rá. A szakemberek szerint ugyanis a munkanélküliség mind a mentális, mind a fizikális egészségre káros hatással van – írja a Fox News.

A munkanélküliség legtöbb egészségre káros hatásának fő forrása a bevételek csökkenése miatti stressz, hiszen a lakhatást, az étkezést és általában a megélhetést továbbra is fedezni kell valamiből. Emellett a vékony pénztárca következtében kevesebb forrás jut az egészséges életmód feltételeinek biztosítására is. 

Ami a mentális állapotot illeti, a munkahely elvesztése mindig megkérdőjelezi az egyén értékét, úgy érezheti, nem tud hasznos dolgot tenni, ami lehangolt állapothoz, súlyosabb esetben, hosszabb ideig tartó munkanélküliség során depresszióhoz vezethet. 

Azonban, ha idejét a munkakeresés mellett mozgásra, és rendszeres étkezésre fordítja, sokat tehet azért, hogy mind mentálisan, mind fizikálisan átvészelje a munkanélküliség időszakát. 

 

OrientPress Hírügynökség (OPH) / Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…