Főoldal Hírek Ajánló A közétkeztetés OKÉS

A közétkeztetés OKÉS

12 perc átlagos olvasási idő
0
1,320
 ehaccp_topbanner3.jpg

A közétkeztetés OKÉS

 

Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását tegnap a Hungexpon megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A “Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország Kft. miskolci csapata vehette át az aranyérmet.


Képünkön a dobogósok, valamint Zoltai Anna (NÉBIH) 

A közétkeztetők legnívósabb versenyének számító OKÉS-t az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezi. A közétkeztetési gasztro kupa idei témája a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” volt, célja pedig, hogy bebizonyítsa, a hagyományos ízeknek is helye van az étlapon, csupán a közismert fogások modernizálására, a mai kor követelményeihez igazítására van szükség.

A versenybe bármely közétkeztetést végző főzőkonyha 2 fős csapata (szakács és segítője) benevezhetett és cégenként akár több csapat is elindulhatott a megmérettetésen. A 26 indulóból végül 12-en, biatorbágyi, budapesti, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapatok állhatak a tűzhely mögé, hogy bemutassák tudásukat.

Az ismert és elismert szakemberekből álló zsűri – többek között Vomberg Frigyes, Gundel János, Wolf András, Bernáth József – a legjobbnak a Sodexo Kft. miskolci csapatát találta. A legfinomabb előételt szintén a Sodexo csapata készítette, akik harcsfasírtot tálaltak céklapürével és marinált sárgarépával. A főételek közül a Hungast Mecsek Kft. pécsi indulói által készített sajtos káposztával töltött csirkecombfilét találták a legjobbnak, amit céklás árpakásával, valamint zöldborsócsírával gazdagított zöldborsó-pürével tálaltak. Desszert kategóriában a PQS International Hungary Kft. nyíregyházi csapatának „Dara duó gyümölcsvarázzsal” nyerte meg leginkább a bírák tetszését.

További részletes eredmények elérhetők a NÉBIH honlapján:https://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/az-v-okes-donto-vegeredmenye

Íme az eredménylista:

I. helyezett: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)

II. helyezett – holtversenyben:

  • Junior63, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)Legjobb előétel: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)
  • PQS Budapest régió, Budapest (PQS International Hungary Kft.)
  • Hungast Pécs, Pécs (Hungast Mecsek Kft.)

III. helyezett: Junior Harmónia, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Legjobb előétel: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)

Harcsafasírt céklapürével, marinált sárgarépával

Legjobb főétel: Hungast Pécs, Pécs (Hungast Mecsek Kft.)
Sajtos káposztával töltött csirkecombfilé, céklás árpakásával, zöldborsó-püré zöldborsócsírával

Legjobb desszert: PQS Catering – Kelet-Magyarországi régió, Nyíregyháza (PQS International Hungary Kft.) 
Dara duó gyümölcsvarázzsal

 

Különdíjak

Földművelésügyi Minisztérium különdíját nyerte: Junior63, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

NÉBIH különdíját nyerte: Miskolci MKMK Szemere Konyha, Miskolc (Miskolci Közintézmény Működtető Központ)

KÖZSZÖV különdíját nyerte: Hód-Menza, Hódmezővásárhely (Hód-Menza Diákétkeztető NKft.)

Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség különdíját nyerte: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)

Magyar Vendéglátó Ipartestület különdíját nyerte: Hód-Menza, Hódmezővásárhely (Hód-Menza Diákétkeztető NKft.)

METRO Kereskedelmi Kft. különdíját nyerte: PQS csapat Budapesti régió, Budapest (PQS International Hungary Kft.)

Vendéglátás szaklap különdíját nyerte: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)

Oldalas Magazin különdíját nyerte:

  • PQS Catering – Nyugat-magyarországi régió, Biatorbágy (PQS International Hungary Kft.)
  • Sodexo A, Kecskemét (Sodexo Magyarország Kft.)
     

Nemzeti Egység Klaszter különdíját nyerte: 

  • PQS csapat Budapesti régió, Budapest (PQS International Hungary Kft.)
  • Miskolc MKMK Központi Konyha, Miskolc (Miskolci Közintézmény Működtető Központ)

Élelmezésvezetők Országos Szövetsége különdíját nyerte: Junior63, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Gyermelyi Élelmiszeripari Zrt. különdíját nyerte:
Hungast Budapest, Budapest (Hungast Budapest Kft.)
PQS Catering – Kelet-Magyarországi régió, Nyíregyháza (PQS International Hungary Kft.) 
Junior63, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Mirbest Kft. különdíját nyerte:
Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)
PQS Catering – Kelet-Magyarországi régió, Nyíregyháza (PQS International Hungary Kft.) 
Junior Harmónia, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Hungaro Chemicals különdíját nyerte:
Miskolc MKMK Központi Konyha, Miskolc (Miskolci Közintézmény Működtető Központ)
Hungast Pécs, Pécs (Hungast Mecsek Kft.)
Hungast Budapest, Budapest (Hungast Budapest Kft.)

Szarvas-Fish Kft. különdíját nyerte: Hungast Budapest, Budapest (Hungast Budapest Kft.)

Mary-ker Kft. különdíját nyerte:
Sodexo A, Kecskemét (Sodexo Magyarország Kft.)
Junior Harmónia, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)
PQS csapat Budapesti régió, Budapest (PQS International Hungary Kft.)

Z+D Nagykereskedelmi Kft. különdíját nyerte: Junior Harmónia, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Kehida Thermál Hotel különdíját nyerte:
PQS Catering – Nyugat-magyarországi régió, Biatorbágy (PQS International Hungary Kft.)
Hungast Pécs, Pécs (Hungast Mecsek Kft.)

 

Támogatók:

  • Metro Kereskedelmi Kft.

  • La Fiesta Partyserviz

  • Pensió Minőségi Közétkezteés Kft.

  • Menza Minta Kft.

 

Kormany.hu/(Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer és Takarmány-biztonsági Igazgatóság)

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Öt magyar érem a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

Egy arany- és négy ezüstérmet nyertek el a somlói Kreinbacher Pincészet és a Törley Pezsgő…