Főoldal Hírek Ajánló A közétkeztetés OKÉS

A közétkeztetés OKÉS

12 perc átlagos olvasási idő
0
1,923
 ehaccp_topbanner3.jpg

A közétkeztetés OKÉS

 

Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását tegnap a Hungexpon megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország Kft. miskolci csapata vehette át az aranyérmet.


Képünkön a dobogósok, valamint Zoltai Anna (NÉBIH) 

A közétkeztetők legnívósabb versenyének számító OKÉS-t az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezi. A közétkeztetési gasztro kupa idei témája a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” volt, célja pedig, hogy bebizonyítsa, a hagyományos ízeknek is helye van az étlapon, csupán a közismert fogások modernizálására, a mai kor követelményeihez igazítására van szükség.

A versenybe bármely közétkeztetést végző főzőkonyha 2 fős csapata (szakács és segítője) benevezhetett és cégenként akár több csapat is elindulhatott a megmérettetésen. A 26 indulóból végül 12-en, biatorbágyi, budapesti, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapatok állhatak a tűzhely mögé, hogy bemutassák tudásukat.

Az ismert és elismert szakemberekből álló zsűri – többek között Vomberg Frigyes, Gundel János, Wolf András, Bernáth József – a legjobbnak a Sodexo Kft. miskolci csapatát találta. A legfinomabb előételt szintén a Sodexo csapata készítette, akik harcsfasírtot tálaltak céklapürével és marinált sárgarépával. A főételek közül a Hungast Mecsek Kft. pécsi indulói által készített sajtos káposztával töltött csirkecombfilét találták a legjobbnak, amit céklás árpakásával, valamint zöldborsócsírával gazdagított zöldborsó-pürével tálaltak. Desszert kategóriában a PQS International Hungary Kft. nyíregyházi csapatának „Dara duó gyümölcsvarázzsal” nyerte meg leginkább a bírák tetszését.

További részletes eredmények elérhetők a NÉBIH honlapján:https://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/az-v-okes-donto-vegeredmenye

Íme az eredménylista:

I. helyezett: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)

II. helyezett – holtversenyben:

  • Junior63, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)Legjobb előétel: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)
  • PQS Budapest régió, Budapest (PQS International Hungary Kft.)
  • Hungast Pécs, Pécs (Hungast Mecsek Kft.)

III. helyezett: Junior Harmónia, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Legjobb előétel: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)

Harcsafasírt céklapürével, marinált sárgarépával

Legjobb főétel: Hungast Pécs, Pécs (Hungast Mecsek Kft.)
Sajtos káposztával töltött csirkecombfilé, céklás árpakásával, zöldborsó-püré zöldborsócsírával

Legjobb desszert: PQS Catering – Kelet-Magyarországi régió, Nyíregyháza (PQS International Hungary Kft.) 
Dara duó gyümölcsvarázzsal

 

Különdíjak

Földművelésügyi Minisztérium különdíját nyerte: Junior63, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

NÉBIH különdíját nyerte: Miskolci MKMK Szemere Konyha, Miskolc (Miskolci Közintézmény Működtető Központ)

KÖZSZÖV különdíját nyerte: Hód-Menza, Hódmezővásárhely (Hód-Menza Diákétkeztető NKft.)

Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség különdíját nyerte: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)

Magyar Vendéglátó Ipartestület különdíját nyerte: Hód-Menza, Hódmezővásárhely (Hód-Menza Diákétkeztető NKft.)

METRO Kereskedelmi Kft. különdíját nyerte: PQS csapat Budapesti régió, Budapest (PQS International Hungary Kft.)

Vendéglátás szaklap különdíját nyerte: Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)

Oldalas Magazin különdíját nyerte:

  • PQS Catering – Nyugat-magyarországi régió, Biatorbágy (PQS International Hungary Kft.)
  • Sodexo A, Kecskemét (Sodexo Magyarország Kft.)
     

Nemzeti Egység Klaszter különdíját nyerte: 

  • PQS csapat Budapesti régió, Budapest (PQS International Hungary Kft.)
  • Miskolc MKMK Központi Konyha, Miskolc (Miskolci Közintézmény Működtető Központ)

Élelmezésvezetők Országos Szövetsége különdíját nyerte: Junior63, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Gyermelyi Élelmiszeripari Zrt. különdíját nyerte:
Hungast Budapest, Budapest (Hungast Budapest Kft.)
PQS Catering – Kelet-Magyarországi régió, Nyíregyháza (PQS International Hungary Kft.) 
Junior63, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Mirbest Kft. különdíját nyerte:
Sodexo B, Miskolc (Sodexo Magyarország Kft.)
PQS Catering – Kelet-Magyarországi régió, Nyíregyháza (PQS International Hungary Kft.) 
Junior Harmónia, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Hungaro Chemicals különdíját nyerte:
Miskolc MKMK Központi Konyha, Miskolc (Miskolci Közintézmény Működtető Központ)
Hungast Pécs, Pécs (Hungast Mecsek Kft.)
Hungast Budapest, Budapest (Hungast Budapest Kft.)

Szarvas-Fish Kft. különdíját nyerte: Hungast Budapest, Budapest (Hungast Budapest Kft.)

Mary-ker Kft. különdíját nyerte:
Sodexo A, Kecskemét (Sodexo Magyarország Kft.)
Junior Harmónia, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)
PQS csapat Budapesti régió, Budapest (PQS International Hungary Kft.)

Z+D Nagykereskedelmi Kft. különdíját nyerte: Junior Harmónia, Budapest (Junior Vendéglátó Zrt.)

Kehida Thermál Hotel különdíját nyerte:
PQS Catering – Nyugat-magyarországi régió, Biatorbágy (PQS International Hungary Kft.)
Hungast Pécs, Pécs (Hungast Mecsek Kft.)

 

Támogatók:

  • Metro Kereskedelmi Kft.

  • La Fiesta Partyserviz

  • Pensió Minőségi Közétkezteés Kft.

  • Menza Minta Kft.

 

Kormany.hu/(Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer és Takarmány-biztonsági Igazgatóság)

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Illatba zárt küldetés Tihanyban

Ha Tihany, akkor visszhang, Apátság, levendula. Ha Hollán-Nyárádi család, akkor kockázatvá…