Főoldal Hírek Átólzéig Zöldséges tojás, palacsintában, pikáns rukkola salátával

Zöldséges tojás, palacsintában, pikáns rukkola salátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
816
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zöldséges tojás, palacsintában, pikáns rukkola salátával

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

A palacsintához:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 0,5 l tej

  •  

A töltelékhez:

  • 8 db tojás
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
     

A salátához:

  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg rukkola
  • 25 dkg kígyóuborka
  • 10 dkg lilahagyma
  • 1 dl Oliva olaj
  • 1 db citrom leve
  • 2 kanál mustár

 

A palacsintát csomómentesre keverjük, sózzuk, majd kisütjük. Mikor ezzel megvagyunk, elkészítjük a zöldséges tojásrántottát, melyhez az alapanyagokat a lehető legapróbbra felvágjuk, lepirítjuk, majd a kikevert tojást hozzáadjuk, és állandó kevergetés mellett megsütjük. Ha elkészültünk a rántottával, akkor még melegen a palacsintába töltjük, melyet a hortobágyi palacsintához hasonlóan tekerünk fel (a két szélét behajtva, majd keresztbe feltekerve). Kicsit pihentetjük, és felvágjuk.

A rukkolát a feldarabolt zöldségekkel összeforgatjuk. Majd elkészítjük az öntetét, amely olivaolajból, mustárból és facsart citromléből áll. Ezzel összekeverjük és a köretet már tálalhatjuk is.

Ez egy mindenki által szerethető, tápláló és könnyen elkészíthető étel, amely kiváló választás lehet, akár reggeliként, akár meleg előételként is válasszuk azt.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…