Főoldal Hírek Átólzéig Zöldséges tojás, palacsintában, pikáns rukkola salátával

Zöldséges tojás, palacsintában, pikáns rukkola salátával

3 perc átlagos olvasási idő
0
877
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zöldséges tojás, palacsintában, pikáns rukkola salátával

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

A palacsintához:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 0,5 l tej

  •  

A töltelékhez:

  • 8 db tojás
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
     

A salátához:

  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg rukkola
  • 25 dkg kígyóuborka
  • 10 dkg lilahagyma
  • 1 dl Oliva olaj
  • 1 db citrom leve
  • 2 kanál mustár

 

A palacsintát csomómentesre keverjük, sózzuk, majd kisütjük. Mikor ezzel megvagyunk, elkészítjük a zöldséges tojásrántottát, melyhez az alapanyagokat a lehető legapróbbra felvágjuk, lepirítjuk, majd a kikevert tojást hozzáadjuk, és állandó kevergetés mellett megsütjük. Ha elkészültünk a rántottával, akkor még melegen a palacsintába töltjük, melyet a hortobágyi palacsintához hasonlóan tekerünk fel (a két szélét behajtva, majd keresztbe feltekerve). Kicsit pihentetjük, és felvágjuk.

A rukkolát a feldarabolt zöldségekkel összeforgatjuk. Majd elkészítjük az öntetét, amely olivaolajból, mustárból és facsart citromléből áll. Ezzel összekeverjük és a köretet már tálalhatjuk is.

Ez egy mindenki által szerethető, tápláló és könnyen elkészíthető étel, amely kiváló választás lehet, akár reggeliként, akár meleg előételként is válasszuk azt.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

AM: idén előbb kezdődött a dinnyeszezon

Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és…