Átólzéig Zöldséges tojás, palacsintában, pikáns rukkola salátával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-12-13 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,067 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Zöldséges tojás, palacsintában, pikáns rukkola salátával Hozzávalók (4 személyre): A palacsintához: 30 dkg liszt 3 db tojás 0,5 l tej só A töltelékhez: 8 db tojás 2 db kaliforniai paprika 10 dkg vöröshagyma 0,01 kg feketebors (őrölt) A salátához: 2 db paradicsom 20 dkg rukkola 25 dkg kígyóuborka 10 dkg lilahagyma 1 dl Oliva olaj 1 db citrom leve 2 kanál mustár A palacsintát csomómentesre keverjük, sózzuk, majd kisütjük. Mikor ezzel megvagyunk, elkészítjük a zöldséges tojásrántottát, melyhez az alapanyagokat a lehető legapróbbra felvágjuk, lepirítjuk, majd a kikevert tojást hozzáadjuk, és állandó kevergetés mellett megsütjük. Ha elkészültünk a rántottával, akkor még melegen a palacsintába töltjük, melyet a hortobágyi palacsintához hasonlóan tekerünk fel (a két szélét behajtva, majd keresztbe feltekerve). Kicsit pihentetjük, és felvágjuk. A rukkolát a feldarabolt zöldségekkel összeforgatjuk. Majd elkészítjük az öntetét, amely olivaolajból, mustárból és facsart citromléből áll. Ezzel összekeverjük és a köretet már tálalhatjuk is. Ez egy mindenki által szerethető, tápláló és könnyen elkészíthető étel, amely kiváló választás lehet, akár reggeliként, akár meleg előételként is válasszuk azt. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Minden amit a vágódeszkákról tudni kell Minden amit a vágódeszkákról tudni kell A konyha egyik alapeszköze a vágódeszka. Mindig …
A sörünk is öregszik a napozástól? – Sörtárolás, sörkóstolás a hőségben A sörünk is öregszik a napozástól? – Sörtárolás, sörkóstolás a hőségben …