Főoldal Hírek Átólzéig Zöldséges csirkemell, darált gomolyával, párolt rizzsel

Zöldséges csirkemell, darált gomolyával, párolt rizzsel

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,171
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zöldséges csirkemell, darált gomolyával, párolt rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):
 

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 16 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 sál póréhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 2 dkg méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dkg só.
  • 1dl tejföl
  • 35 dkg gomolya sajt

 

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, klopfoljuk és a baconnel együtt roston megsütjük. Majd az apróra vágott és kevés olajon lepirított vöröshagymán megfuttatjuk a csíkokra vágott zöldségeket. Átforgatjuk a paradicsom pürével, és mézzel, majd kevés lével és a fehérborral felengedve összeforraljuk.

Egy tepsire, vagy fém tálcára helyezve, rétegezzük a csirkemellet, a ragut, és a bacont. Amikor ez megvan, akkor rátesszük a kevés tejföllel elkevert, de dúrvára darált gomolyát. Ha ez megvan, akkor sütőben készre sütjük.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg! 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2020. októberi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…