Főoldal Hírek Színes Népszerűek a fővárosi fürdők

Népszerűek a fővárosi fürdők

6 perc átlagos olvasási idő
0
378
 ehaccp_topbanner3.jpg

Több mint 5 millió vendég kereste fel a Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat tavaly. Ez elsősorban a folyamatos fürdőfejlesztéseknek és a Budapestre irányuló, folyamatosan növekvő turisztikai forgalomnak köszönhető – közölte közleményében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A decemberben érkező, belföldi és külföldi vendégek arányát vizsgálva nem meglepő az eredmény, hiszen a történelmi fürdőket, elsősorban a Széchenyi és Gellért fürdőt, főleg külföldi vendégek keresik fel, akiknek ebben a két fürdőben az aránya meghaladja a 85 százalékot, de ez az arány kiemelkedő a Rudas, Király és a Lukács fürdőkben is. Így a történelmi fürdőkben a külföld vendégek aránya átlagosan 68 százalék. Az egész évben nyitva tartó Palatinus fürdőben nemcsak nyáron, hanem decemberben is sok külföldi vendég, arányuk közel 15 százalék – részletezte a cég közleményében.

Hozzátéve, hogy a IX. kerületi Dandár fürdő eredménye szintén meglepetés, itt a külföldiek aránya megközelíti a 10 százalékot. A külföldi és belföldi fürdőzők aránya a felújítás előtt álló Király fürdőben a legkiegyenlítettebb, ahol a magyar vendégek aránya meghaladja az 52 százalékot.

Tavaly decemberben a világ szinte összes országából érkeztek látogatók a budapesti fürdőkbe. A vizsgált időszakban a Széchenyi fürdőt 139 országból keresték fel. Az öt legnagyobb küldő ország decemberben Olaszország, Franciaország, Oroszország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok volt, de kiemelkedő arányban érkeztek vendégek Spanyolországból, Németországból, Csehországból, Kínából és Svédországból is.

A Széchenyi fürdőben februártól december közepéig, minden szombaton zenés, táncos rendezvény várta a vendégeket, amelyet tavaly már közel 58 ezer fiatal keresett fel a világ minden részéről. Ezeknek is köszönhető, hogy a fürdőzés a fiatalok számára is trendi, mindennapi eseménnyé vált, így jelentős részükben már több a 30 év alatti látogató, mint a 60 év feletti.

A hazai, törzsvendégek száma is jelentősen növekedett 2019-ben, hiszen az éves, illetve alkalmas bérletek eladása korábbi év hasonló időszakához képest közel 13 százalékos emelkedést mutat. Ez kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a visszatérő vendégek jelenléte tükrözi legjobban a vendégelégedettséget, mely a fürdőszolgáltatások fejlesztéseinek és színvonalának folyamatos növelésének köszönhető – tették hozzá.

OPH/Hirado.hu/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…