Főoldal Hírek Színes Népszerűek a fővárosi fürdők

Népszerűek a fővárosi fürdők

6 perc átlagos olvasási idő
0
875
 ehaccp_topbanner3.jpg

Több mint 5 millió vendég kereste fel a Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat tavaly. Ez elsősorban a folyamatos fürdőfejlesztéseknek és a Budapestre irányuló, folyamatosan növekvő turisztikai forgalomnak köszönhető – közölte közleményében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A decemberben érkező, belföldi és külföldi vendégek arányát vizsgálva nem meglepő az eredmény, hiszen a történelmi fürdőket, elsősorban a Széchenyi és Gellért fürdőt, főleg külföldi vendégek keresik fel, akiknek ebben a két fürdőben az aránya meghaladja a 85 százalékot, de ez az arány kiemelkedő a Rudas, Király és a Lukács fürdőkben is. Így a történelmi fürdőkben a külföld vendégek aránya átlagosan 68 százalék. Az egész évben nyitva tartó Palatinus fürdőben nemcsak nyáron, hanem decemberben is sok külföldi vendég, arányuk közel 15 százalék – részletezte a cég közleményében.

Hozzátéve, hogy a IX. kerületi Dandár fürdő eredménye szintén meglepetés, itt a külföldiek aránya megközelíti a 10 százalékot. A külföldi és belföldi fürdőzők aránya a felújítás előtt álló Király fürdőben a legkiegyenlítettebb, ahol a magyar vendégek aránya meghaladja az 52 százalékot.

Tavaly decemberben a világ szinte összes országából érkeztek látogatók a budapesti fürdőkbe. A vizsgált időszakban a Széchenyi fürdőt 139 országból keresték fel. Az öt legnagyobb küldő ország decemberben Olaszország, Franciaország, Oroszország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok volt, de kiemelkedő arányban érkeztek vendégek Spanyolországból, Németországból, Csehországból, Kínából és Svédországból is.

A Széchenyi fürdőben februártól december közepéig, minden szombaton zenés, táncos rendezvény várta a vendégeket, amelyet tavaly már közel 58 ezer fiatal keresett fel a világ minden részéről. Ezeknek is köszönhető, hogy a fürdőzés a fiatalok számára is trendi, mindennapi eseménnyé vált, így jelentős részükben már több a 30 év alatti látogató, mint a 60 év feletti.

A hazai, törzsvendégek száma is jelentősen növekedett 2019-ben, hiszen az éves, illetve alkalmas bérletek eladása korábbi év hasonló időszakához képest közel 13 százalékos emelkedést mutat. Ez kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a visszatérő vendégek jelenléte tükrözi legjobban a vendégelégedettséget, mely a fürdőszolgáltatások fejlesztéseinek és színvonalának folyamatos növelésének köszönhető – tették hozzá.

OPH/Hirado.hu/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…