Csőposta Vitamin kisokos: ezeket a vitaminokat pótold tavasszal! Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2021-03-28 7 perc átlagos olvasási idő 0 273 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Télen jelentősen lecsökken szervezetünkben a vitamin szint, ami a tavaszi fáradtságban mutatkozhat meg. A jó idő beköszöntével fontos pótolni az elengedhetetlen vitaminokat és az ásványi anyagokat. Így van ez kora tavasszal is, amikor még kevesebb a napsütés. Számos vitamin létezik, amelyek nagyon fontos szerepet játszanak a testünkben lejátszó folyamatok koordinálásában. Ők a rend őrei, csapatban együttműködve a leghatékonyabbak. Íme a vitamin kisokos. A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek többek között elengedhetetlenek az immunrendszer megfelelő működéséért, a sejtek regenerálódásáért, a csontok és a fogak tartósságáért, a véralvadásért és nem utolsó sorban a szem egészségéért. Éppen ezért az év minden időszakában, de különösen, télen, tél végén érdemes pótolni. Kevés a tápanyag a zöldségben, gyümölcsben, fontos az utánpótlás A modern élelmiszeripari technológiák megjelenésének köszönhetően, valamint a termőföldek alacsony tápanyag szintje miatt már a zöldségek és a gyümölcsök sem tartalmaznak annyi vitaminforrást, amelyek hozzájárulnának a megfelelő vitamin szinthez, testünk viszont csupán csak néhány vitamint képes előállítani. Különösen ebben a jelenlegi vírushelyzetben fokozottan oda kell figyelnünk az egészségünkre, ezt pedig a legkönnyebben úgy tehetjük, ha pótoljuk a szükséges vitaminokat, amit tehetünk odafigyelő táplálkozással és étrendkiegészítőkkel is. „Sajnos a vitaminban és tápanyagban szegényebb élelmiszerek, valamint a nem megfelelő táplálkozási szokások miatt az étrend kiegészítése már nem egy lehetőség, inkább kötelesség lenne mindenki számára” – véli Katus Attila. Vitamin kisokos: ezek a vitaminok nélkülözhetetlenek a mindennapokban Az A-vitamin főként a szem épségéért felel, de hozzájárul a bőr és a csontok felépítéséhez is. Hiánya esetén látásromlás, farkasvakság alakulhat ki, a bőr pedig szárazzá és pikkelyessé válhat. Az A-vitamin főként állati eredetű ételekben található, a Harvard Health Publishing listája szerint érdemes naponta legalább 3000 nemzetközi egységet bevinni a szervezetünkbe, így különösen javasolt a máj, tojás, garnélarák, hal, tej és tejtermékek fogyasztása. A vitaminhiány gyakori jelei közé sorolható a hajtöredezés, hajhullás és a korpásodás. A niacin (B3-vitamin) és a biotin (B7-vitamin) szükséges a haj egészségének a megőrzéséhez. A B1-, B2-, B6- és B12-vitaminok alapvetően az idegrendszer megfelelő működéséért felelnek. B1-vitamin hiányában keringési zavarok következhetnek be, B2-vitamin következtében bőrproblémák, korpásodás is jelentkezhet. A B-vitaminok többsége húsokban, tej és tejtermékekben, zöld levelű zöldségekben és gabonafélékben is megtalálhatók. Sajtóközlemény/Pixabay Új trend a szörppiacon: fókuszban az egészségtudatosság Vastagbélrák szűrése vérvizsgálattal Gourmet: új lendület a gasztronómiában MÁV-Volán: népszerűek a vármegye- és országbérletek Az infláció letöréséről egyeztetett a GVH élelmiszeripari és kereskedelmi szakmai szervezetekkel
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Magyar felmérés a klímaváltozásról Magyar felmérés a klímaváltozásról Majdnem minden árt a környezetnek, amit a modern életben …
Kiváló a hazai szabadstrandok többsége Négy év adatai alapján minősítették a szabad vízi fürdőhelyeket, 95 százalékuk kiváló minősítést kapott …