Főoldal Hírek Csőposta Programötletek a karácsonyi bakancslistához: tegyük izgalmassá az ünnepeket közös élményekkel

Programötletek a karácsonyi bakancslistához: tegyük izgalmassá az ünnepeket közös élményekkel

11 perc átlagos olvasási idő
0
314
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egymás után gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és ezzel lélekben is egyre jobban ráhangolódunk az ünnepekre. A várakozással teli időszak még izgalmasabb lehet, ha rendhagyó, bakancslistás karácsonyt hirdetünk a családban, baráti társaságban. Így mindenki megfogalmazhatja kívánságait arról, hogyan szeretné tölteni az ünnepeket, és milyen közös élményekkel szeretne gazdagabb lenni. A bakancslistához most a hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője ad néhány kreatív ötletet.

A rohanós hétköznapokban sokan nehezen hangolják össze munkájukat magánéletükkel, épp ezért különösen év végén, karácsony és szilveszter körül értékelődik fel a családtagokkal, partnerrel, barátokkal együtt töltött minőségi idő. Ha igazán felejthetetlenné szeretnénk tenni az idei karácsonyi időszakot, tárgyak helyett gondolkodjunk inkább a velük átélt közös élményekben. Vessük be a bakancslista ötletét, aminek a lényege, hogy mindenki listát írhat azokról a programokról, szabadidős tevékenységekről, amikre régóta vágyik és eddig nem tudott rá időt szakítani. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője szerint ez a játék nem csak segít az ünnepekre hangolódni és izgalmassá tenni a készülődést, hanem szórakoztat is. Az igazi öröm persze az lesz, amikor a családunkkal, barátainkkal tervezett bakancslistás élmények valóra válnak.

Családban is építsünk csapatot: játsszunk, sportoljunk, kézműveskedjünk együtt!

Mielőtt elkezdenénk összeírni saját kívánságainkat, nyugodtan eresszük szabadjára fantáziánkat. Próbáljunk meg elszakadni a megszokott dolgoktól, és elképzelni, hogy mi az a hobbi vagy játék, amit szívesen kipróbálnánk vagy felelevenítenénk családunkkal, barátainkkal közösen. Ne ragadjunk le a szokásos karácsonyi filmnézésnél! Készítsünk például saját csapatokban játszható kvízjátékot főnyereménnyel. Aki szeret mozogni, valamilyen családi sporteseményt is szervezhet, iskolai tornaterem bérlésével a családi foci- vagy pingpong-bajnokság sem elérhetetlen álom. Nagyon népszerűek a különböző kézműves workshopok: vannak olyan foglalkozások is, ahol megalkothatjuk saját parfümünket, híres művész képét festhetjük meg szobánk falára, bonbont gyárthatunk, vagy közösen elkészíthetjük a családi kerámiaétkészletet.

A közös kalandok megfűszerezik az életet

Ha élményről van szó, akkor biztosan a kívánságlistára kerülhetnek a különböző egynapos kirándulások, túrák, tematikus városnézések. És ehhez még csak messzire sem kell utazni, hisz szűkebb környezetünkben is akadnak olyan helyek, ahova érdemes ellátogatni. Vannak vezetett túrák, ahol bemutatják a város olyan eldugott értékeit, mint a rejtett, belső kertek, a szecesszió építészeti remekei, vagy például egy sörgyár pincerendszere – emlékeztet rá a Carbona szakértője. De ezeken kívül is sokféle kaland közül válogathatunk. Gondoljunk csak a különböző szabadulószobákra, az étel- és italkostolóval egybekötött lovaskocsizásra, kalandparkokra, vagy ha költségvetésünkbe belefér, az egynapos hótalpas túrára az egyik szomszédos országban.

Kultúrára fel!

Amire év közben a sok elfoglaltság miatt esetleg nem maradt időnk vagy energiánk, azt az év végi szabadság alatt is bepótolhatjuk. Most itt a lehetőség, hogy olyan színdarabokat, koncerteket, kiállításokat írjunk össze, amelyeket eddig nem sikerült megnéznünk, meghallgatnunk. Vannak kifejezetten év végére szervezett kulturális események is, ahol családunkkal, barátainkkal együtt szilveszterezhetünk vagy köszönthetjük az új évet. Amikor bedobjuk a közösbe kulturális kívánságlistánkat, készíthetünk egy szűkített top ötös rangsort is, hogy mindenkinek teljesüljön legalább egy vágya, és mégis közös legyen az élmény.

Pihenjünk, töltődjünk együtt!

Nem mindenki szereti a kikapcsolódás aktív formáját, inkább szívesebben pihennének, lazítanának, és leginkább stresszmentes élményekben gondolkodnak. A téli napok egyik nagy kedvence a gyógyfürdő, ahol valóban csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük a termálvíz gyógyhatását, melegét, ellazuljunk egy frissítő masszázs során. Ráadásul hazánk termálfürdő-nagyhatalom, bőven van olyan történelmi fürdő is a török korból vagy a Monarchiából, ahova nem csupán a víz, hanem kultúrtörténeti, építészeti emlékek miatt is érdemes ellátogatni – hangsúlyozza a Carbona szakértője. Szervezzünk egy hetes fürdőtúrát, és fedezzünk fel minden nap egy másik fürdőt! Sőt, ha karácsonyra élményt szeretnénk ajándékozni, a wellnessutalvány és az együtt eltöltött wellnessnapok garantáltan sikert fognak aratni, főleg, ha ezáltal mentesülünk az ünnepi készülődés okozta feszültségektől. A lényeg, hogy minőségi időt töltsünk együtt szeretteinkkel!Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…