Átólzéig Elindult a nevezés a Brillante párlatversenyre Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-01-17 4 perc átlagos olvasási idő 0 313 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Elindult a nevezés a Brillante – 2024 nemzetközi pálinka- és párlatversenyre, amely évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye. A versenyen idén is keresik a legjobb bérfőzetett és magánfőzött párlatot, a legeredményesebb magánfőzőt és bérfőzetőt, valamint a legeredményesebb bérfőzdét. Díjazzák a legjobb kereskedelmi pálinkát és a legeredményesebb kereskedelmi főzdét is. Az év gyümölcse idén a birs, a legjobb abból készült párlatot külön díjazzák majd – közölték a szervezők az MTI-vel. A fődíjak mellett kategóriagyőzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak. Nevezni bárhonnan lehet, az elmúlt években érkeztek már minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és Izraelből is. A beérkezett mintákat számítógépes adatbázisra építve szakmai zsűri bírálja április 5-én és 6-án. Megvizsgálják, hogy a termék izében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozzák. A minták beküldésének határideje március 28-a, az eredményhirdetés május 18-án lesz. A 24. Gyulai Pálinkafesztivált május 17. és 19. között rendezik meg. A versenyfelhívással kapcsolatos pontos információk a www.gyulaipalinkafesztival.hu oldalon érhetők el.MTI/PixabayÜltesd gyakorlatba tudásod, borítsd zöldbe kiskerted Elindult a munka a házikertekben: több mint 17 millió színes tasakos vetőmag talál gazdára az idei szezonban Elkészült a Magyarország étele – A nemzet egy darabja című dal Robotok forradalmasítják a vendéglátást: ismert kínai cég termékei jönnek Magyarországra Több mint 44 ezren próbálták ki a növényi alapú étrendet egy hónapig
Elindult a munka a házikertekben: több mint 17 millió színes tasakos vetőmag talál gazdára az idei szezonban
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
24 százalékkal több a kártyaelfogadó hely Eddig nem látott mértékben, közel negyedével bővült a magyarországi bankkártya-elfogadó hálózat 2017-ben: a Magyar …
7 módszer, hogy ne maradjon alma 7 módszer, hogy ne maradjon alma Szeretnék néhány olyan felhasználási és tárolási technikát bemutatni, …