Főoldal Hírek Ajánló #vadateszem kampány a vendéglátósokért

#vadateszem kampány a vendéglátósokért

12 perc átlagos olvasási idő
1
304
 ehaccp_topbanner3.jpg

Manapság attól hangos a média és mindenki attól fél, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, hogyan lesz vendég, milyen folyamatok következnek. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület úgy gondolja, hogy tenni kell a túlélési esély növelése érdekében. Még, ha a folyamatot nem is tudják az ellenkezőjére fordítani, javítani szeretnék azokat a negatív következményeket, amelyek ebből a válságból adódnak, ezért önszerveződéssel egy forgalomélénkítő és vadhúst népszerűsítő kampányt indítanak, melyhez bárki csatlakozhat.

Az elmúlt nehéz időszak, a jelenlegi háborús infláció, valamint a rezsiárak növekedése a turizmus-vendéglátást szinte soha nem látott nehéz helyzetbe hozta, ezért fontosnak érezzük, hogy az új programmal igyekezzünk a fogyasztókat minél nagyobb számban az egységekbe terelni, forgalmat generálva ezzel a vendéglátás szereplőinek.

Az elmúlt években számtalan szokás alakult ki, mely biztos forgalmat hozott a csatlakozó egységeknek. Ilyen volt például a Márton-nap hagyományához köthető libalakoma is. Azt azonban látni kell, hogy a mostani alapanyagárak – kiemeleten a libahús árnövekedése – a keresletet valószínűsíthetően csökkenteni fogják, ezért számottevő haszon sem várható általuk. Szükségesnek érezzük tehát egy új attrakció megalkotását, mely alkalmas a fogyasztók megszólítására, valamint alkalmazkodni képes a hazai borkínálathoz.

Ezért az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület, és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület összefogásával egy új forgalomgeneráló kampányt hirdet. Ehhez azok az éttermek csatlakozhatnak, amelyek november 18-tól november 27-ig önkéntesen vállalják, hogy a kínálatukban elérhetővé tesznek legalább egy, a magyar erdőkből származó vadételt.

A program sikerességéhez hozzájárulhat, hogy vadhúsból Magyarországon nagyon jól állunk, ráadásul az egészségre gyakorolt pozitív hatásuk miatt is indokolt ezen termékek fogyasztásának ösztönzése. A vadhús ára jelenleg még a marhahús árát sem éri el, ennek ellenére az uniós átlag alatti az egy főre eső átlagos vadfogyasztásunk.

A kedvező beszerzési ár miatt az értékesítésben rentábilis megtérülés és profit valószínűsíthető. A csatlakozó egységek önként dönthetik el a részvételi szándékukat, ráadásul ez semmi új beruházást és extra nagy rákészülést nem igényel.

A program az országos lefedettsége miatt az állami költségvetést is kimutathatóan növeli.

Mi a teendő?

A feladatunk tehát az, hogy egy összefogáson alapuló figyelemfelkeltő kampányt indítsunk a lakosság irányába.

A kampányban el kell érni, hogy a lakosság minél szélesebb körben értesüljön a programról, így rávehető arra, hogy keresse a vadhúsból készült ételeket a csatlakozó egységekben.

Első lépésként a #vadateszem kampányszó felhasználásával a vendéglátóipari egység saját közösségi csatornáján posztoljon, hogy csatlakozott a #vadateszem kampányhoz. Ezáltal a vendégek számára kereshetővé válik, hogy az Ön étterme is részt vesz a programban.

A hatékonyság növelése érdekében ajánlott külön-külön posztban bemutatni a kínálatban szereplő vadételeket, illetve javasolt a vendégek hasonló kommunikációra való serkentése a #vadateszem keresőszó felhasználásával. Utóbbi az egységeknek plusz megjelenést biztosít.

Az ilyen célzott akciók ma már a közösségi portálokon egy-egy kulcsszóval kereshetővé válnak, így ennek a programnak is van hívó szava – #vadateszem – , mely kiválóan kommunikálható mind a szervezők, mind a csatlakozó egységek, mind a vendégek részéről.

Kérjük, csatlakozzon Ön is ahhoz a programhoz, melynek csak nyertesei lehetnek.

Gyakran ismételt kérdések:

Kik csatlakozhatnak?

A programban részt vehet bármely vendéglátásban aktívan részt vevő egység, amely vállalja, hogy 2022. november 18-tól november 27-ig tartó időszakban vadételt tart a kínálatában. (Étlap, Séftábla, Heti-, vagy havi étlapbetét, Menü stb.)

Hogyan csatlakozhatnak?

Első lépésként a #vadateszem kampányszó felhasználásával a vendéglátóipari egység saját közösségi csatornáján posztoljon, hogy csatlakozott a #vadateszem kampányhoz. Ezáltal a vendégek számára kereshetővé válik, hogy az Ön étterme is részt vesz a programban. A hatékonyság növelése érdekében ajánlott külön-külön posztban bemutatni a kínálatban szereplő vadételeket, illetve javasolt a vendégek hasonló kommunikációra való serkentése a #vadateszem keresőszó felhasználásával. Utóbbi az egységeknek plusz megjelenést biztosít.

Honnan kell a vadhúst beszereznem?

A vadhús bárhonnan beszerezhető.
Javaslatunk:

Fiwi-Hűt Kft.
2890 Tata, Molnár u. 2.
Telefon: +36 34 483 550
Email: info@fiwi.hu

Meddig kell a vadhúsból készülő ételt a kínálatban tartanom?

2022. november 18-tól november 27-ig.

Mennyiért kell a vadételt adnom?

A programban részt vevő egységek erről maguk dönthetnek.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka

Nádházi Norbert, a Babel Budapest étterem munkatársa nyerte el a Magyarország sommelier ba…