Főoldal Hírek Átólzéig Joghurtos kevert saláta, ropogós tócsnival

Joghurtos kevert saláta, ropogós tócsnival

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,181
 ehaccp_topbanner3.jpg

Joghurtos kevert saláta, ropogós tócsnival

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 30 dkg bacon
  • 2 db citrom
  • 2 db sárgarépa
  • 4 db lila hagyma
  • 1 marék koriander
  • 2 db lime
  • 4 db paradicsom
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 20 dkg roqfort sajt
  • 2 dl joghurt
  • 3 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 60 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 3 dl olaj
  • 2 g só.

 

A bacont roston, vasalva megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk.

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajra tesszük, a kanállal lesimítjuk, esetleg formázzuk. Mindkét oldalát szép arany barnára sütjük. Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

Közben elkészítjük a salátát, mely adott esetben salátalevelekből és a zöldségekből készül. Ezeket megtisztítjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Adunk hozzá szeletekre vágott lilahagymát, lime-ot, és apróra vágott petrezselyemzöldet. A roqfortos, korianderes, joghurtos saláta dresszinggel meglocsolva egy tányérra, vagy üvegpohárba teszünk. Majd ráhalmozzuk a sült bacont,a formára sütött tócsnit pedig mellé helyezzük.

Így egy egyszerű ételt készítettünk, mely rövid idő alatt elkészíthető és kimondottan finom salátának számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2024. decemberi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…