Főoldal Hírek Átólzéig Joghurtos kevert saláta, ropogós tócsnival

Joghurtos kevert saláta, ropogós tócsnival

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,122
 ehaccp_topbanner3.jpg

Joghurtos kevert saláta, ropogós tócsnival

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 30 dkg bacon
  • 2 db citrom
  • 2 db sárgarépa
  • 4 db lila hagyma
  • 1 marék koriander
  • 2 db lime
  • 4 db paradicsom
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 20 dkg roqfort sajt
  • 2 dl joghurt
  • 3 evőkanál méz
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 60 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 3 dl olaj
  • 2 g só.

 

A bacont roston, vasalva megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk.

A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajra tesszük, a kanállal lesimítjuk, esetleg formázzuk. Mindkét oldalát szép arany barnára sütjük. Papírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.

Közben elkészítjük a salátát, mely adott esetben salátalevelekből és a zöldségekből készül. Ezeket megtisztítjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Adunk hozzá szeletekre vágott lilahagymát, lime-ot, és apróra vágott petrezselyemzöldet. A roqfortos, korianderes, joghurtos saláta dresszinggel meglocsolva egy tányérra, vagy üvegpohárba teszünk. Majd ráhalmozzuk a sült bacont,a formára sütött tócsnit pedig mellé helyezzük.

Így egy egyszerű ételt készítettünk, mely rövid idő alatt elkészíthető és kimondottan finom salátának számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Harmadik lett a magyar csapat a Bocuse d’Or világdöntőjén

Bronzérmes lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse…