Csőposta Tradicionális sonkakészítés Bujdosó-módra Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-03-22 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,142 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tradicionális sonkakészítés Bujdosó-módra A húsvét az egyik legfontosabb keresztény ünnepünk, amelyhez számos sokszínű hagyomány kapcsolódik, így például a húsvéti sonka elkészítése. A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet követi a hagyományokat, így nem telhet el a húsvét e tradicionális sonka elkészítése nélkül. Képünk illusztráció! Sonkakészítési fortélyok: Bujdosóék tanácsa szerint kerülni kell a gyorspácolt sonkát, helyette hagyományos pácolású vagy parasztsonkát érdemes főzni. A következő lépés során meleg vízben lesúrolják a sonkát, azután hideg vízben áztatják pár órán át. Ezt követően új vízben egy nagyobb fej vöröshagymával, egy fej fokhagymával, szemes borssal, babérlevéllel és szemes korianderrel ízesítve néhány órán át, csendes lángon puhára főzik. A családi recept alapján a sonkát ezután a fűszeres lében hagyják kihűlni, majd tepsibe teszik és lepréselik. Tippek és tanácsok Bujdosóéktól: Az alaposan megmosott tojásokat a sonka mellett vagy annak levében főzik meg, így a tojások is egészen egyedi ízvilágot kapnak A sonkát a tojások mellett saját termesztésű zöldhagymával és hónapos retekkel fogyasztják. A saját alapanyagokból előállított húsvéti menü nem csak ínycsiklandó, de egészséges is.Tévhit az, hogy ugyanaz a bor jó a főtt sonkához, amit erős tormával eszünk vagy a tojáshoz, amit esetleg lágy ízű mártással fogyasztunk. Ezért érdemes időt fordítani a megfelelő borválasztásra. Ehhez segítségként használható a Bujdosó Pincészet étel- és borpárosítási útmutatója. A sonka zamatát a szürkebarát teltsége még inkább hangsúlyozza, így az Iránytű, a Matacs, a Nemere vagy a Cirkáló tökéletesen illik a menühöz, de vörösboraik közül a gyümölcsös illatú Ibituba, a Sirocco vagy Katamarán is épp ilyen megfelelő kiegészítője lehet a húsvéti ebédnek.
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
A téli madáretetés fontosságára figyelmeztetnek a madárvédők A téli madáretetés fontosságára figyelmeztetnek a madárvédők Budapest, 2014. december 1., hétfő (MTI) …
Kezdődik a 129. országos énekesmadár-etetési szezon 1890-ben indult el Magyarországon a lakosság települési madáretetési mozgalma. A mintegy ötven potenciális etetőlátogató …