Csőposta Tradicionális sonkakészítés Bujdosó-módra Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-03-22 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,421 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tradicionális sonkakészítés Bujdosó-módra A húsvét az egyik legfontosabb keresztény ünnepünk, amelyhez számos sokszínű hagyomány kapcsolódik, így például a húsvéti sonka elkészítése. A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet követi a hagyományokat, így nem telhet el a húsvét e tradicionális sonka elkészítése nélkül. Képünk illusztráció! Sonkakészítési fortélyok: Bujdosóék tanácsa szerint kerülni kell a gyorspácolt sonkát, helyette hagyományos pácolású vagy parasztsonkát érdemes főzni. A következő lépés során meleg vízben lesúrolják a sonkát, azután hideg vízben áztatják pár órán át. Ezt követően új vízben egy nagyobb fej vöröshagymával, egy fej fokhagymával, szemes borssal, babérlevéllel és szemes korianderrel ízesítve néhány órán át, csendes lángon puhára főzik. A családi recept alapján a sonkát ezután a fűszeres lében hagyják kihűlni, majd tepsibe teszik és lepréselik. Tippek és tanácsok Bujdosóéktól: Az alaposan megmosott tojásokat a sonka mellett vagy annak levében főzik meg, így a tojások is egészen egyedi ízvilágot kapnak A sonkát a tojások mellett saját termesztésű zöldhagymával és hónapos retekkel fogyasztják. A saját alapanyagokból előállított húsvéti menü nem csak ínycsiklandó, de egészséges is.Tévhit az, hogy ugyanaz a bor jó a főtt sonkához, amit erős tormával eszünk vagy a tojáshoz, amit esetleg lágy ízű mártással fogyasztunk. Ezért érdemes időt fordítani a megfelelő borválasztásra. Ehhez segítségként használható a Bujdosó Pincészet étel- és borpárosítási útmutatója. A sonka zamatát a szürkebarát teltsége még inkább hangsúlyozza, így az Iránytű, a Matacs, a Nemere vagy a Cirkáló tökéletesen illik a menühöz, de vörösboraik közül a gyümölcsös illatú Ibituba, a Sirocco vagy Katamarán is épp ilyen megfelelő kiegészítője lehet a húsvéti ebédnek.
Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Nagy István: Korszakváltást kezdődött az agráriumban Korszakváltást jelent Magyarország Digitális Agrárstratégiájának (DAS) kidolgozása, az ebben foglalt intézkedések elősegítik a hazai …
Nagyon nem mindegy, hogy milyen folyadékot viszünk be Már egy félliteres kólával túllépjük a napi ajánlott cukorbevitelt, de a gyümölcslevet sem lehet …