Színes A bécsi Steirereck lett az év étterme Ausztriában Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-03-22 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,351 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A bécsi Steirereck lett az év étterme Ausztriában A bécsi Steirereck lett az év étterme a Falstaff osztrák étteremkalauz ínyencklubja szerint. Idén egyedül a Steirereck kapta meg a maximálisan elérhető száz pontot. A bécsi étterem már több alkalommal végzett a lista élén, azonban korábban volt, hogy osztoznia kellett az első helyen. Az indoklás szerint a Steirereck kreatív és innovatív, nemcsak a kínálat, hanem felszolgálás színvonala és a hangulat is kiemelkedő. A szervezők szerint ma már az az elvárás, hogy az étterem “teljes élményt” nyújtson a vendégeknek, hiszen manapság már nemcsak a tányéron kínált falatok, hanem a személyre szabott felszolgálás és az étterem “különleges hangulata” is fontos. A Ringstrasse közelében, a Stadtparkban található étterem 1970-ben polgári vendéglátóhelyként kezdte meg a működését, csak később lett a csúcsgasztronómia egyik kiemelkedő helyszíne. A Steirereck éttermet két Michelin-csillaggal tüntették ki, a Gault Millau francia gasztronómiai kalauz értékelése szerint 19 pontot ért el a húszból. A maximális pontszámot eddig egy ausztriai étterem sem kapta meg. A tartományi versenyben idén Burgenland okozott meglepetést. Itt a Gut Purbach étterem konyhája bizonyult a legjobbnak, letaszítva trónjáról a 12 éve élvonalban lévő Taubenkobel vendéglőt. Mindkét étterem a Fertő tó közelében működik. Szintén új belépő a stájerországi T.O.M Pfarrhof, a többi tartományi nyertes megegyezik a tavalyi élmezőnnyel. Megválasztották az év vendéglősét és az év borászát is. Az előbbi alsó-ausztriai Tulln közelében lévő Floh étterem vezetője, Josef Floh, az utóbbi a bécsi Le Ciel étterem borásza lett. A 16 ezer tagot számláló Falstaff Gourmetclub idén 1645 éttermet tesztelt, mintegy 240 ezer értékelést készített. Gräf Szilvia/MTI/Fotó:thonet.de
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Az élelmiszerek mai és jövőbeli csomagolóanyagairól A csomagolás az élelmiszer-biztonság fenntartásának egyik legfontosabb feltétele.A csomagolás amellett, hogy egyben tartja az …
Szállodaszövetség: nőttek a szállodák bevételei a világbajnokságnak köszönhetően Az előzetes adatok szerint a szállodák 25-30 százalékkal magasabb árbevételt értek el júliusban …