Főoldal Hírek Utazás Több mint három százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a Közép-dunántúli régióban

Több mint három százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a Közép-dunántúli régióban

4 perc átlagos olvasási idő
0
950
 ehaccp_topbanner3.jpg

Több mint három százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a Közép-dunántúli régióban
 

    A január-szeptember időszakban 3,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a Közép-dunántúli régióban az előző év hasonló időszakához képest – hangzott el a Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága keddi székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

    Lencsés Tamara regionális marketing igazgató elmondta, hogy a vendégek száma 2,9 százalékkal, az átlagos tartózkodási idő 0,6 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. A 339 407 vendég a kereskedelmi szálláshelyeken 809 201 vendégéjszakát töltött el.

    A legfontosabb küldő piac továbbra is Németország, megelőzve Ausztriát, Hollandiát, Szlovákiát és Csehországot.

    A szálláshelyeken a legtöbb vendégéjszakát a Velencei-tónál (18,1 százalék), Székesfehérváron (11,4 százalék) és Tatán (11,2 százalék) töltötték el.

    Az igazgató közölte, hogy 2016 a Gaztroélmények éve lesz, a bor és a gasztronómia pedig a Közép-dunántúli régió egyik leginkább fejlődő szegmense, ezért év végén 100 ezer példányban megjelentetik a térség Bor és gasztronómiai térképét. Emellett a kulturális, illetve az aktív- és szabadidős turizmusra fókuszálnak: jövőre szeretnének egy kastélyokat és kastélykerteket bemutató tematikus kiadványt, illetve egy kerékpárutakat bemutató térképet megjelentetni.

    Az MTI kérdésére F. Szegő Krisztina a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy augusztus végéig a városban 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 2014-hez képest. Úgy vélte, a jelentős növekedéshez az egyre színvonalasabb rendezvények és fesztiválok, valamint Székesfehérvár utóbbi években végzett infrastrukturális fejlesztései is hozzájárulnak.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő étter…