Színes Több mint 20 ezer szakmai látogatót vonzott a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítás Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-05-25 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,014 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Több mint 20 ezer szakmai látogatót vonzott a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítás A Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítás több mint 20 ezer szakmai látogatót és 400 kiállítót vonzott 19 országból a Hungexpo budapesti vásárközpontba – közölte a szervező Hungexpo Zrt. az MTI-vel pénteken. A május 9. és 11. között zajlott kiállítás látogatóinak 24 százaléka az étterem és vendéglátóiparból, 16 százaléka az élelmiszeriparból, 15 százaléka a sütő-, illetve cukrásziparból, 14 százaléka a kereskedelemből, 10 százaléka a szállodaiparból és 8 százaléka a szolgáltatóiparból érkezett. A rendezvényen négyszáz kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait az élelmiszerektől és italoktól kezdve a terítékeken, dekorációkon és higiéniai termékeken át a hotelek, éttermek és csomagolóipari cégek kínálatáig. A szakmai kiállítás ideje alatt a látogatóknak lehetőségük nyílt hazai termékek kóstolására is a külön erre kialakított területen. Május 10-11-én a kiállítás látta vendégül a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelyet Széll Tamás és csapata nyert. A magyar csapatot a norvégok és a svédek követték, mellettük Franciaország, Izland, Finnország, Hollandia, Svájc, Belgium, Dánia és Észtország csapata lehet majd ott Lyonban a 2017-es világdöntőn. A pékipar szintén előtérbe került a Sirha Budapesten, a Kreatív Pékfórumon bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, interaktív előadások várták a látogatókat a technológiai újdonságokról, kreatív alapanyagokról, továbbképzési lehetőségekről. A konferenciateremben kerekasztal-beszélgetések zajlottak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének szakembereivel olyan témákban, mint a gasztronómiai trendek, a Michelin csillag hasznossága vagy az étlapkészítés. A közétkeztetéskérdése is része volt a konferenciaprogramnak az Élelmezésvezetők Napján. MTI/Archívum
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Eurostat: a turisztikai célból igénybe vett vendégéjszakák száma tavaly megfeleződött az EU-ban Az Európai Unió turisztikai szálláshelyein töltött vendégéjszakák száma a koronavírus okozta járvány miatt 1,4 …
Csokoládé- és édességünnep a Bazilika előtt Budapesten Péntektől vasárnapig Magyarország legnagyobb csokoládé- és édességünnepe várja az érdeklődőket a Bazilika előtti Szent …