Főoldal Hírek Színes Több mint 20 ezer szakmai látogatót vonzott a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítás

Több mint 20 ezer szakmai látogatót vonzott a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítás

4 perc átlagos olvasási idő
0
626
 ehaccp_topbanner3.jpg

Több mint 20 ezer szakmai látogatót vonzott a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítás
 

    A Sirha Budapest  nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítás több mint 20 ezer szakmai látogatót és 400 kiállítót vonzott 19 országból a Hungexpo budapesti vásárközpontba – közölte a szervező Hungexpo Zrt. az MTI-vel pénteken.

    A május 9. és 11. között zajlott kiállítás látogatóinak 24 százaléka az étterem és vendéglátóiparból, 16 százaléka az  élelmiszeriparból, 15 százaléka a sütő-, illetve cukrásziparból, 14 százaléka a kereskedelemből, 10 százaléka a szállodaiparból és 8 százaléka a szolgáltatóiparból érkezett. 

    A rendezvényen négyszáz kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait az élelmiszerektől és italoktól kezdve a terítékeken, dekorációkon és higiéniai termékeken át a hotelek, éttermek és csomagolóipari cégek kínálatáig.

    A szakmai kiállítás ideje alatt a látogatóknak lehetőségük nyílt hazai termékek kóstolására is a külön erre kialakított területen. 

    Május 10-11-én a kiállítás látta vendégül a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelyet Széll Tamás és csapata nyert. A magyar csapatot a norvégok és a svédek követték, mellettük Franciaország, Izland, Finnország, Hollandia, Svájc, Belgium, Dánia és Észtország csapata lehet majd ott Lyonban a 2017-es világdöntőn. 

    A pékipar szintén előtérbe került a Sirha Budapesten, a Kreatív Pékfórumon bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, interaktív előadások várták a látogatókat a technológiai újdonságokról, kreatív alapanyagokról, továbbképzési lehetőségekről.

    A konferenciateremben kerekasztal-beszélgetések zajlottak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének szakembereivel olyan témákban, mint a gasztronómiai trendek, a Michelin csillag hasznossága vagy az étlapkészítés. A közétkeztetéskérdése is része volt a konferenciaprogramnak az Élelmezésvezetők Napján.

 

MTI/Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…